Turkijos gumbai yra supakuoti su skoniu, tačiau dauguma žmonių juos meta. Didelė klaida. Šis lengvas kalakutienos „Giblet“ sultinys paverčia kaklą, širdį, kepenis ir žandikaulį į turtingą auksinę atsargą, kuri išlygina sriubas, padažus, įdarą ir dar daugiau. Jokių atliekų, visų skonio. Norėdami gauti daugiau tokių idėjų, peržiūrėkite mano sultinio receptus.

Turkijos gumbai yra šventinio centro dalis, kuri paprastai būna išmetama į šiukšliadėžę, tačiau juose yra milžiniškas skonis. Taigi, panaudokime juos gerai su sultiniu, kuris atsikvėps.
Spausdinti
📖 Receptas

Turkijos „Giblet“ sultinys
Bendras laikas:
1 valanda 30 minučių
Išeiga:
750 ml (3 puodeliai)
Dieta:
Be glitimo
Aprašymas
Sumažinkime maisto atliekas! Užuot išmetę savo kalakutienos žandikaulius, paversti juos kalakutienos gumbų sultiniu, kuriame pilna skonio?
Ingredientai
Vienetai
Skalė
- 15ml sviestas
- 5ml daržovių aliejus
- 1 Turkijos žandikauliai
- 1 svogūnai, susmulkinti
- 1 Morka, susmulkinta
- 1 Salierų kotelis, susmulkintas
- 3 Česnako skiltelės, susmulkintos
- 1 BAGE LEAP
- 1g Džiovinti čiobrelis
Instrukcijos
- Įkaitinkite sviestą ir aliejų vidutinio dydžio atsargų puode.
- Kepkite žandikaulius iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos. Nuimkite žandikaulius iš keptuvės ir atidėkite.
- Įpilkite svogūną, morką, salierą ir česnaką į atsargą ir kepkite daržoves 5 minutes arba kol suminkštės.
- Supilkite 1,5 l (6 puodelius) vandens, kartu su lauro lapu, džiovintais čiobreliais ir rezervuotais grioveliais.
- Užvirkite mišinį, tada sumažinkite ugnį iki pastovios troškimo.
- Virkite 1 valandą, kaskart nugrimzkite į putą. Tikslas yra perpus sumažinti skysčio kiekį, kad skonis sustiprėtų.
- Į dubenį ištieskite atsargas per smulkią sietą. Laikykite šaldytuve per naktį ir naudokite, kaip jums atrodo, tinkami tokiuose receptuose kaip sriubos, padažai ir troškiniai. Arba užšaldykite praktinėse partijose ateityje naudoti.
Pastabos
- Turkijos žandikauliai paprastai apima paukščio širdį, židinį, kepenis ir kaklą.
- Jei šiame recepte nenorite naudoti „Bay Leaf“, išbandykite vieną iš šių lauro lapų pakaitalų.
- Taip pat galite patikrinti šiuos salierų pakaitalus!
- Prep laikas: 15 minučių
- Virkite laikas: 1 valanda 15 minučių
- Kategorija: Padažas
- Metodas: Virti
- Virtuvė: Amerikos
Mityba
- Pervedimo dydis: 250 ml (1 puodelis)
- Kalorijos: 144
- Cukrus: 2,8 g
- Natris: 104,9 mg
- Riebumas: 8,2 g
- Sočiųjų riebalų: 4,5 g
- Trans riebalai: 0 g
- Angliavandeniai: 7,3 g
- Pluoštas: 1,7 g
- Baltymas: 10,5 g
- Cholesterolis: 184,6 mg
Kas yra kalakutienos gumbai?
„Giblets“ (tariama „g“ džinui) yra terminas, naudojamas apibūdinti nepanaudotas paukščio dalis. Tai yra širdis, žiogas, kepenys ir kalakutienos kaklas.
Tradiciškai, pirkdami kalakutą iš prekybos centro ar mėsininko, dažnai rasite „Giblets“ maišelyje po odos atvartu, dengiančiu kalakutienos kaklo galą. Daugelis prekybos centrų nebeįduoda kaklo ir žandikaulių, tačiau dauguma mėsininkų vis dar daro. Taigi, nusipirkite savo paukštį iš vietinio mėsininko, kad padarytumėte šį receptą.
„Giblet“ mėsa yra pilna skonio ir joje yra daug maistinių medžiagų, įskaitant būtiniausius vitaminus ir mineralus.
Ką daryti su kalakutiena
Nežinote, kaip naudotis kalakutienos žandikauliais? Čia yra geriausi būdai, kaip kuo geriau išnaudoti:
- Padarykite kalakutienos gumbų sultinį: Tvirkite kaklą, širdį, žiogą ir kepenis, kad sukurtumėte sodrų, naminį atsargą
- Naudokite Turkijos „Giblet“ padaže: Smulkiai supjaustykite ir įmaišykite į savo keptuvę, kad gautumėte papildomą gylį
- Praturtinkite savo įdarą: supjaustytos kunigaikščiai prideda mėsos skonio ir drėgmės į įdarą ar padažą
- Padarykite kalakutieną su kaklu ir žandikauliais: Pirmiausia juos kepkite gilesniam, karamelizuotam skoniui
- Įmaišykite į ryžius ar risotto: Virkite su sultiniu arba susmulkintais žandikauliais, kad būtų papildomas turtingumas
- Įpilkite į sriubas ar kalakutienos „Giblet“ sriubą: Naudokite sultinį kaip pagrindą arba įpilkite susmulkintos kaklo mėsos į puodą
- Traškiai juos: Skrudinkite arba kepkite gumbas, skirtas pikantiškam garnyrui ar pleiskanojimui
- Išbandykite „Giblet Pâté“: Sumaišykite kepenis sviestu ir žolelėmis, kad gautumėte kaimišką, išplitusią užkandį

Kodėl turėtumėte pasigaminti „Giblet“ sultinį
Sultinio gaminimas iš Turkijos „Giblets“ yra vienas iš paprasčiausių būdų atrakinti didelį skonį iš nepastebimų paukščio dalių. Kaklas, širdis, kepenys ir žandikaulis troškina į sodrų, auksinį skystį; Puikiai tinka padažui, sriuboms, įdarui ar risotto. Tai užtrunka beveik jokių pastangų ir gali burbuliuoti, kol jūsų kalakutiena kepa.
Be to, jūs stengsitės nusipirkti tokio skonio parduotuvėje, naminės „Giblet“ atsargos yra gilesnės, turtingesnės ir daug labiau tenkinančios nei bet kas, kas yra iš anksto supakuota.
Kaip pasigaminti kalakutienos gumbų sultinį
Pradėkite kepdami žandikaulius, kad juos paruduotumėte, tada maždaug valandą troškinkite su svogūnais, morkomis, salierais, žolelėmis ir vandeniu. Nustatykite skystį ir naudokite jį kaip turtingą pagrindą padažui, sriuboms, įdarui ar ryžių patiekalams. Tai klasikinis būdas sukurti kvapnų kalakutienos atsargas su kaklu ir gibinėmis.

Ar „Giblets“ yra valgomi?
Taip. Nors ne visi mėgsta juos valgyti sveikai, kalakutienos žandikauliai yra fantastiški, kai troškinami į sultinį ar atsargas. Kaklas ir žandikaulis padidina turtingumą, o kepenys suteikia gylį (nors per daug kepenų gali padaryti sultinį kartaus).
Kiek laiko turėčiau troškinti atsargų „Giblets“?
Po rudos spalvos, troškinkite nuo 45 iki 60 minučių. Tai suteikia sultiniui laiko išgauti visišką skonį, nesukelant kartaus ar debesuoto.
O kas, jei aš neturiu žandikaulių?
Vis tiek galite pasidaryti kvapnų kalakutienos atsargą, naudodami tik kaklą ar skrudintus sparnus. Tvirkite juos su aromatiniais ir žolelėmis, kad sukurtumėte sodrią pagrindą, ne visai tą patį, bet vis tiek skaniai.
Ar galiu naudoti šį sultinį kalakutienos „Giblet“ sriubai?
Absoliučiai. Šis sultinys yra ideali bazė Turkijos „Giblet“ sriubai. Tiesiog įpilkite susmulkintų daržovių, susmulkintos kalakutienos ar ryžių/makaronų, kad gautumėte nuoširdų atostogų stiliaus patiekalą.
Kaip aš galiu nugriebti putplasčio sultinį?
Painiojant galite pastebėti, kad į paviršių kyla putplastis (riebalai ir baltymai). Norėdami švelniai nuimkite jį, naudokite šaukštą ar skimerį, kad jį būtų galima valyti, skaidresnį sultinį.
Kaip padaryti savo kalakutienos „Giblet“ sultinį turtingesnį?
Norėdami gauti daugiau skonio, prieš troškindami kepkite gabaliukus ir daržoves. Taip pat galite sumažinti gatavą sultinį per pusę arba susimaišyti su parduotuvėje pirktomis vištienos atsargomis ar grybų sultiniu, kad gautumėte papildomą gylį.
Kaip saugote kalakutienos „Giblet“ sultinį?
Laikykite atvėsintą sultinį į hermetišką indą šaldytuve iki 4 dienų. Jei norite ilgesnio laikymo, užšaldykite maišuose su zip-viršūnėmis, konteineriais ar ledo kubelio dėklu, kad būtų lengva porcija. Puikiai tinka vėliau naudoti padažuose, sriubose ar risottose.

Kaip naudoti šį sultinį
Šis turtingas, naminis sultinys yra neįtikėtinai universalus. Čia yra geriausi būdai jį naudoti:
Padarykite kalakutieną
Sultinį naudokite kaip „Giblet“ padažo pagrindą, derindami jį su savo kalakutienos lašinimu ir sutirštindami su miltais ar kukurūzų krakmolu. Gili, mėsinga ir tobula per supjaustytą kalakutieną ar bulvių košę.
Sudrėkinkite įdarą ar padažą
Supilkite šiltą sultinį ant duonos kubelių arba įmaišykite į savo įdarą, kad gautumėte drėgmę ir skonį. Tai suteikia turtingumo, kurio tiesiog negalite gauti iš vandens ar paprastų atsargų.
Naudokite kaip sriubos atsargas
Padarykite nuoširdžią kalakutienos „Giblet“ sriubą, pridėdami daržovių, susmulkintų kalakutienos, ryžių ar makaronų. Šis sultinys yra tobulas pagrindas, tiesiog troškinkite viską kartu ir patiekite šiltai.
Įpilkite į ryžių patiekalus
Virdami ryžius, risotto ar PILAF vietoj vandens ar standartinių atsargų. Jis užpildo visus grūdus pikantišku gyliu ir atostogų skonio prisilietimu.
Praturtinti karis ar troškinį
Įmaišykite į indus, pavyzdžiui, likusį kalakutienos karis ar sezoninį troškinį. Sultinys gražiai susimaišo su prieskoniais ir suteikia padažui sudėtingesnį, lėtai paruoštą pojūtį.

Daugiau jūsų atostogų stalo receptų
Suporuokite šį sultinį su šiais šventiniais mėgstamiausiais:
