Nėra Harissa pastos? Jokių problemų. Šie greitosios pakaitalai tiekia tą patį paryškintą, dūminį šilumą, naudojant sandėliuko kabės, tokias kaip čili milteliai, paprika ir česnakai, taip pat pasaulinės čili pastos, tokios kaip Gochujang ir Sambal. Nesvarbu, ar gaminate Maroko tagine, „Harissa Chicken“, ar aštrius lašelius, čia rasite geriausias „Harissa“ alternatyvas.

Greiti Pikliai: geriausi „Harissa“ pastos pakaitalai naudojant
- Marinadai: Chipotle Adobo, Harissa milteliai + alyvuogių aliejus
- Sriubos ir troškiniai: Aleppo pipirai, pomidorų pastas + čili milteliai
- Sumuštiniai ir kritimai: Česnakų čili padažas, „Sriracha“ + rūkyta paprika
- Tagines ir kepsniai: Maroko prieskonių mišinys + alyvuogių aliejus
- Biudžetas draugiškas: Čili dribsniai + pomidorų pasta
- Švelnus šiluma: Saldžios paprikos + skrudintos raudonos paprikos
- Veganas: Visos išvardytos parinktys yra natūraliai veganiški
Kas yra „Harissa“ pasta?
„Harissa“ pasta yra Šiaurės Afrikos čili pasta, pagaminta iš karštų pipirų, česnako, alyvuogių aliejaus ir prieskonių, tokių kaip kmynai, kmynai ir kalendra. Tai dūminis, aštrus ir šiek tiek aštrus. Puikiai tinka marinatams, sriuboms, skrudintoms daržovėms ar maišant į majonezą ir tvarsčius.
5 geriausi „Harissa Paste“ pakaitalai
1. Rūkytas paprika ir Kajeno pipirai

Kodėl tai veikia: „Smoky Paprika“ ir „Hot Cayenne“ derinys imituoja Harissa parašo dūminį aštrų profilį.
Patiekalų pavyzdys: Skrudintos daržovės, kritimai, tvarsliava, padažai
Matavimo gairės: Naudokite 2 šaukštelius rūkytos paprikos ir nuo 1⁄4 iki 1⁄2 šaukštelio kajeno pipirų 1 šaukštą „Harissa“ pastos
2. „Sambal Oelek“ arba „Gochujang“ (Azijos čili pasta)

Kodėl tai veikia: Abu prideda fermentuoto čili skonio, česnako ir šilumos, nors Gochujangas yra saldesnis, Sambal yra tanger.
Patiekalų pavyzdys: Maišytos ir maišytos, marinaados, sultinio patiekalų patiekalai
Matavimo gairės: Naudokite santykį 1: 1, paragaukite ir prisitaikykite prie saldumo ar šilumos
3. Chipotle pipirai adobo

Kodėl tai veikia: „Chipotle“ siūlo gilius dūmus ir šilumą, o „Adobo“ sukelia Tangą ir sudėtingumą.
Patiekalų pavyzdys: „Tacos“, „Burgers“, „Chili“, „Dips“
Matavimo gairės: Naudokite 2 šaukštelius maltos česnakų + 2 šaukštelio „Adobo“ padažo 1 šaukštą „Harissa“ pastos
4. čili milteliai ir pomidorų pastos

Kodėl tai veikia: Čili milteliai prideda prieskonių ir žemiškumo, pomidorų pastas prideda kūno ir švelnaus saldumo.
Patiekalų pavyzdys: Troškiniai, sriubos, karis, petnešos
Matavimo gairės: Naudokite 2 šaukštelius čili miltelius + ½ šaukštelio pomidorų pastos per 1 šaukštą „Harissa“ pastos
5. Harissa milteliai ir alyvuogių aliejus

Kodėl tai veikia: „Pantry“ nuoroda, jei neturite pastos. Alyvuogių aliejus išryškina prieskonių mišinio skonį.
Patiekalų pavyzdys: Įvyniojimai, sumuštiniai, skrudinta mėsa
Matavimo gairės: Sumaišykite 2 šaukštelio harissa miltelius su 2 šaukšteliu alyvuogių aliejaus 1 šaukštą „Harissa“ pastos
Daugiau „Harissa“ pastos pakaitalai bandyti
Naudokite šias greitas alternatyvas, kai esate iš „Harissa“, tačiau jums reikia drąsaus, aštraus skonio.
- „Harissa“ milteliai + alyvuogių aliejus – Sumaišykite 1: 1, jei norite greitos pastos.
- Sriracha + rūkyta paprika + citrinos sultys – Saldus, dūminis, aštrus mišinys.
- Karolinos pjaunamosios padažas – Ekspektyvus šiluma, naudokite taupiai.
- Peri peri karštas padažas – Vinegarinė šiluma, panaši Šiaurės Afrikos vibe.
- Čili dribsniai į alyvuogių aliejų – „pasidaryk pats“ aštrus čili aliejus.
- Česnako čili padažas – Stiprus česnakas, švelnus šiluma.
- Aštrus pomidorų salsa – stambus, aštrus, padorus.
- Ancho čili milteliai + česnakai – Rūkytas ir turtingas.
- Rose Harissa – „Floral Maroccan“ variantas.
- Maroko prieskonių mišinys + aliejus – Šilto prieskonių profilis.
- Fermentuota čili pasta – atneša funk ir Tang.
- Tailando raudonos kario pastos – skirtingas, bet kvapnus.
- Skrudintos raudonos paprikos (tyrę) – Įpilkite prieskonių gyliui.
- Tuniso Bharatas -saldus aštrus alternatyva.
- Aštrios rudos garstyčios – Aštalus smūgis į žiupsnelį.
Patarimai, kaip gauti geriausius „Harissa“ pakaitalų rezultatus
- Pradėkite švelniai ir kurkite šilumą palaipsniui. Visada galite pridėti daugiau.
- Pusiausvyros tekstūra: sutirštinkite vandeningus padažus su pomidorų pasta arba sumažinkite ant viryklės.
- Padidinti skonį su skrudintais prieskoniais, tokiais kaip kmynai, kalendra ir kmynai.
- Įpilkite riebalų: Sumaišykite su alyvuogių aliejumi, majonezu ar jogurtu, kad būtų sklandesni marinatai ir paplitimas.
- Padarykite partiją naminių „Harissa“ miltelių arba čili aliejaus, kad būtų galima laikyti po ranka.
- Praskaidrę Su citrinos sultimis ar actu, jei jūsų pakaitalui trūksta.

Ką naudoti Harissa (arba pakaitalais)
„Harissa Paste“ prideda drąsų, aštraus skonio įvairiems patiekalams, net jei naudojate pakaitalą. Pradėkite nuo šių skaitytojų mėgstamiausių:
- Harissa aioli: Įmaišykite Harissa (arba čili česnako padažą) į majonezą, kad gautumėte punktualų panardinimą ar mėsainį.
- Harissa krevetės: Mėtykite krevetes su Harissa arba rūkytos paprikos ir alyvuogių aliejaus mišiniu, tada kepkite arba kepkite keptuvę.
- Skrudintos daržovės: Prieš kepdami, sumaišykite harissa (arba čili pastą + alyvuogių aliejų) su šaknies daržovėmis.
- Grūdų dubenys ir įvyniojimai: Įpilkite harisos arba fermentuotos čili pastos šilumai ir gyliui padažai ar padažuose.
DUK
Ar galiu vietoj „Harissa“ naudoti pomidorų pastą?
Taip, bet sujunkite jį su čili milteliais ir šiltais prieskoniais, tokiais kaip kmynai, kalendra ir česnakai. Įpilkite alyvuogių aliejaus tekstūrai. Išbandykite 2 šaukštelius čili miltelius + ½ šaukštelio pomidorų pastos per 1 šaukštą „Harissa“ pastos.
Ar galiu vietoj „Harissa“ naudoti „Sriracha“ padažo?
Tu gali. Norėdami imituoti „Harissa“ dūminį gylį, sumaišykite Sriracha su rūkyta paprika ir citrinos sultimis. Naudokite 1½ šaukštelio Sriracha, ½ šaukštelio paprikos, ¼ šaukštelio citrinos sulčių vienam šaukštui Harissa.
Kaip padaryti „Harissa“ mažiau aštrų?
Įpilkite pomidorų pastos, skrudintų raudonų pipirų arba jogurto, kad šiluma išaiškintų. Taip pat galite sumažinti čili turinį arba naudoti švelnesnius pakaitalus, tokius kaip „Sweet Paprika“ mišiniai.
Ar Harissa ir Rose Harissa yra vienodi?
Ne visai. Rose Harissa apima rožių žiedlapius arba rožių vandenį, kad gautų gėlių užrašą. Skonis yra aromatinis, tačiau daugumoje receptų galite pakeisti 1: 1.
Ar galiu vietoj „Harissa“ naudoti čili dribsnius?
Tarsi. Norėdami sukurti grubų „Harissa“ stiliaus skonį, turėsite sumaišyti čili dribsnius su alyvuogių aliejumi, česnaku ir prieskoniais, tokiais kaip kmynai ir kalendra.
Ar galiu namuose pasigaminti „Harissa“ pastą?
Taip! Sumaišykite rehidratuotus džiovintus čili su česnakais, kmynais, kalendra, kmynu, alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis. Laikykite šaldytuve iki 2 savaičių.