Eton Mess yra puikus desertas vasaros vakarams, jo skonis yra vaisinis, ne per saldus ir nuostabiai gaivus. Jūs norėsite jį gaminti bent kartą per savaitę ir taip, tai labai paprasta. Jokio kepimo!
Ar esate pasiruošę gaminti šį klasikinį britišką desertą? Užsiimkite prijuostę ir susitvarkykime!
Įranga, kurios jums prireiks
Šiam receptui reikės kelių pagrindinių elementų:
- Elektrinis maišytuvas – jo jums prireiks norint išplakti grietinėlę iki sodrios
- Maišymo dubenys – sumaišykite ingredientus vidutiniuose ir dideliuose maišymo induose
- Desertų patiekalai – patiekite šį desertą stilingai su elegantiškais desertiniais patiekalais
- Šiam receptui reikia braškių, meringue, riebios grietinėlės, cukraus ir vanilės pastos.
- Braškes nulupame ir ketvirčiu.
- Pabarstykite braškes cukrumi ir palikite 10 minučių pailsėti, kol ruošite likusį desertą.
- Į didelį maišymo dubenį įpilkite vanilės į grietinėlę.
- Plakite grietinėlę, kol susidarys minkštos smailės. Sukurkite „Eton Mess“ ir pasinaudokite savo kūrybine nuojauta. Mėgaukitės!
Populiarūs pakaitalai
- Braškės: Rinkitės avietes, mėlynes, gervuoges arba mėgstamų uogų mišinį. Persikai ar mangai taip pat gali būti naudojami kitokiam skonio profiliui.
- Stipri plakama grietinėlė: Kokosų kremas versijai be pieno. Taip pat galite naudoti graikišką jogurtą aštresniam ir lengvesniam variantui.
- Meringue Nests: Susmulkinti macarons arba angelo maisto pyrago gabalėliai, skirti kitokiai tekstūrai. Vanilės skoniui naudokite vanilinius meringue sausainius. Jei norite pasirinkti be glitimo, įsitikinkite, kad meringue nėra glitimo, arba galite naudoti sausainius be glitimo.
- Cukraus pudra: Jei norite, granuliuotą cukrų pakeiskite smulkiu cukrumi.
Variacijos
Šokoladas Eton Mess
Į plaktą grietinėlę įpilkite 1–2 šaukštus kakavos miltelių, kad šokoladas sutirštėtų, o ant viršaus pabarstykite šokolado drožlių, kad būtų malonumas.
Atogrąžų Etono netvarka
Pakeiskite braškes tropiniais vaisiais, tokiais kaip mangai, ananasai ir pasifloros vaisiai. Įdėkite šiek tiek skrudintų kokoso drožlių, kad gautumėte papildomos tekstūros.
Nutty Etonas Mess
Ant viršaus pabarstykite skrudintų migdolų, lazdyno riešutų ar pistacijų, kad suminkštėtų riešutai ir desertas taptų gilesnis.
Citrusinis Eton Mess
Jei norite gaivios citrusinės natos, į plaktą grietinėlę įberkite citrinos žievelės. Taip pat galite įmaišyti kai kurių šviežių citrusinių vaisių segmentų.
Boozy Etonas Mess
Švelniai įmaišykite 1–2 šaukštus likerio, pvz., Grand Marnier, Bailey's, Chambord ar Amaretto, į plaktą grietinėlę, skirtą suaugusiems skirtam desertui.
Kas yra Etonas Messas?
„Eton Mess“ – tai klasikinis britiškas desertas, kurį sudaro pjaustyti vaisiai, šviežiai plakta grietinėlė ir įberti meringue gabaliukai. „My Eton Mess“ gaminamas iš šviežiai pjaustytų braškių.
Sąvoka „netvarka“ kilusi iš to, kaip ji sujungiama. Paprastai viską sumetate į lėkštę arba į skaidrų puodelį, ir taip, atrodo, kad tai netvarka! Pristatymas nėra pats svarbiausias dalykas kalbant apie šį desertą. Būtent skonis sukelia šypseną veide.
Kokių ingredientų yra „Eton Mess“?
Braškių mišinys arba kitų vaisių mišinys su meringue, plakta grietinėle ir cukrumi.
Iš kur atsirado Etonas Messas?
Staigmena, staigmena, Eton Mess yra kilęs iš Etono miesto JK. Tiksliau, iš Etono koledžo.
Kai kas sako, kad Etonas Messas ten buvo aptiktas atsitiktinai per kasmetines kriketo rungtynes XX a. pradžioje. Matyt, kažkas numetė savo meringu ant grindų ir vis tiek patiekė. Kiti sako, kad Eton Mess gali būti priskirtas labradoro šuniui, kuris netyčia atsisėdo ant kažkieno iškylos krepšelio ir sutraiškė viską viduje.
Ar galiu naudoti iš anksto paruoštą meringue Eton Mess?
Pagal šį receptą galite nusipirkti iš anksto paruoštų meringue arba pasigaminti patys. Arba galite naudoti naminius bezės sausainius arba parduotuvėje pirktus bezės sausainius.
Paprastai „Eton Mess“ rekomenduoju naudoti šviežią meringue. Tačiau aš visiškai suprantu, jei nuspręsite rinktis iš anksto pagamintus dalykus. Jei nuspręsite pirkti meringue, būkite atsargūs, kur jį perkate. Kartais geriausia jį nusipirkti tiesiai kepyklėlėje. Pastarasis daro jį itin šviežią, tad skonio skirtumo beveik nėra. Negaliu to pasakyti apie prekybos centro kolegą.
Jei gaminate patys, įsitikinkite, kad naudojate švarų, didelį dubenį, kad gautumėte visas svarbias kietas viršūnes. Kad įsitikintumėte, dubenį nuvalykite citrinos sultimis ir virtuviniu popieriumi.
Kokios braškės yra geriausios Eton Mess?
Originalus Eton Mess receptas reikalauja braškių. Akivaizdu, kad jei perkate šviežias braškes iš ūkininko turgaus, jūsų desertas turės daug gaivaus skonio. Nereikia dėti per daug cukraus pudros, nes taip norėsite išsaugoti gaivų braškių skonį. Su parduotuvės braškėmis, mano nuomone, reikės dėti daugiau cukraus. Asmeniškai aš nemėgstu, kai desertuose per daug cukraus. Tai išmuša skonių balansą.
Kokį kremą geriausia naudoti „Eton Mess“?
Šviežia, stipri plakta grietinėlė yra būtina pagal šį receptą. Deserte norisi tos gražios purios tekstūros, ko tiesiog nepavyks pasiekti iš skardinės.
Norėdami gauti tobulą plaktą grietinėlę, turėsite ją išplakti elektriniu plakikliu. Palaukite, kol ant viršaus susidarys minkštos smailės. Tik būkite atsargūs ir neperplakite, kitaip turėsite sviesto! Jei perplakate, nesijaudinkite, tiesiog įpilkite šiek tiek skystos grietinėlės ir švelniai išmaišykite mentele. Galų gale gabalėliai turėtų išnykti.
Kaip „Eton Mess“ suteikia papildomo skonio?
Eton Mess gaminimo grožis yra tas, kad jis yra labai universalus. Labai lengvai galite pagardinti šlakeliu portveino, romo, konjako ar brendžio. Tik nepridėkite per daug. Manau, kad šiek tiek uosto yra puikus papildymas. Jei nesate alkoholio gerbėjas, galite pridėti bet kokio tipo nuoširdų. Vėlgi, nepridėkite per daug, kitaip Eton Mess taps gana sirupas ir šlapias.
Jei norite, kad desertas įgautų papildomo skonio, į mišinį rekomenduoju įmaišyti braškių kulisą ar bet kokią vaisių varškę. Kai kurie žmonės prideda vaisių uogienės ir yra visiškai patenkinti rezultatu. Tiesiog mėgstu įdėti daugiau šviežių braškių.
Daugiau nuostabių braškių desertų receptų
Pagaminę šį klasikinį britų braškių desertą, pasinerkite į nuostabesnius braškių receptus:
- Braškių kulis – klasikinis saldus padažas, universalus ir kupinas skonio
- Braškių sūrio pyragas – kreminis, sodrus ir trykštantis vasarišku skoniu. Šis sūrio pyrago be kepimo receptas yra puikus pudingas susibūrimams
- Strawberry Flan – skanus dribsnių pagrindas su neįtikėtinu kremo įdaru ir braškių padažo užpilu
- Braškių gervuogių bananų kokteilis – šio sodraus tirštumo ir vaisinio kokteilio skonis lyg sapnas
- Braškių varškė – ši glotni ir kvapni braškių varškė idealiai tinka desertų užpilui ir yra skanus pusryčių ir priešpiečių patiekalų priedas.
Spausdinti
📖 Receptas
Eton Mess receptas
Visas laikas:
15 minučių
Išeiga:
4 porcijomis 1x
Dieta:
Be glitimo
Aprašymas
„Eton Mess“ sudaro meringue, plakta grietinėlė, švieži vaisiai ir saldus vaisių padažas arba cukrus, sumaišyti kartu. Pabarstykite braškėmis ir mėgaukitės!
Ingredientai
Vienetai
Skalė
- 2 puodeliai šviežios braškės, lukštentos ir perpjautos per pusę (plius papildomai papuošimui)
- 1 valgomasis šaukštas granuliuoto cukraus
- 2 puodeliai riebios plaktos grietinėlės
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstraktas
- 5 paruošti bezės lizdeliai, grubiai susmulkinti
- šviežių mėtų lapelių, papuošimui (nebūtina)
Instrukcijos
- Vidutiniame dubenyje per pusę perpjautas braškes sumaišykite su granuliuotu cukrumi. Išmeskite, kad braškės tolygiai pasidengtų, tada palikite 10–15 minučių. Tai leidžia braškėms išleisti sultis ir šiek tiek suminkštėti.
- Į didelį dubenį supilkite grietinėlę ir supilkite vanilės ekstraktą. Grietinėlę išplakti elektriniu plaktuvu arba plaktuvu, kol susidarys minkštos smailės. Būkite atsargūs, kad neperplaktumėte; norite, kad kremas būtų lengvas ir erdvus.
- Cukrus braškes ir jų sultis švelniai įmaišykite į plaktą grietinėlę. Suberkite susmulkintus meringue lizdelius ir vėl sulenkite, atsargiai, kad nepermaišytumėte. Meringue turi likti šiek tiek traškus dėl tekstūros.
- Supilkite mišinį į serviravimo dubenėlius ar stiklines. Jei norite, papuoškite papildomai perpjautomis braškėmis ir keliais šviežių mėtų lapeliais.
- Patiekite „Eton Mess“ iš karto, kad gautumėte geriausią tekstūrą, nes laikui bėgant meringue suminkštės.
- Paruošimo laikas: 15 minučių
- Kategorija: Desertas
- Metodas: Jokio virėjo
- Virtuvė: britų
Mityba
- Porcijos dydis:
- Kalorijos: 307
- Cukrus: 23,6 g
- Natris: 104,6 mg
- Riebalai: 22 g
- Sotieji riebalai: 13,8 g
- Transriebalai: 0,7 g
- Angliavandeniai: 25,6 g
- Pluoštas: 1,5 g
- Baltymai: 3 g
- Cholesterolis: 67,8 mg