Mėgstate šį receptą? Dalinkitės meile!
Kalakutai yra gana dideli paukščiai, todėl beveik visada lieka kalakutienos iš Padėkos dienos vakarienės. Laimei, yra tiek daug likusių kalakutienos receptų, kuriais galėsite mėgautis jūs ir jūsų šeima po švenčių.
Turkijos karis
Vienas iš mano mėgstamiausių būdų, kaip sunaudoti Padėkos dienos kalakuto likučius, yra šis vienos keptuvės kario receptas! Šią skanią vakarienę galite lengvai išplakti su sauja šiltų prieskonių ir aromatinių medžiagų. Mėgaukitės aštriu kariu su ryžiais arba indiška duona, pavyzdžiui, roti ar naan.
Jei norite sunaudoti visus tuos likučius, kalakutienos karį derinkite su vaflių įdaru! Jie yra traškūs išorėje, minkštas įdaras sugeria visą padažą.
Turkijos chowder
Pasibaigus Padėkos dienai, oras pradeda žymiai šaltėti. Kalakutienos košės kąsnelis yra puikus būdas sušilti nukritus temperatūrai. Sodrioje sriuboje gausu susmulkintų kalakutų, bulvių, kukurūzų ir morkų.
Jei šiais metais nevalgėte kalakuto, nedvejodami naudokite vištienos likučius šioje sriuboje.
Turkija Nachos
Koks geresnis būdas sunaudoti kalakutienos likučius nei su traškiais nachos? Likusi kalakutiena sumaišoma su BBQ padažu, kad suteiktų dar vieną skonį, kuris puikiai dera su kukurūzų tortilijomis. Geriausia šio recepto dalis yra ta, kad galite pridėti bet kokių jums patinkančių priedų!
Naudokite grietinę, čederio sūrį, žalią svogūną, kalendrą ar net likusį įdarą. Yra tiek daug būdų, kaip žaisti su kalakutienos nachos.
Turkijos lazanija
Likusi kalakutienos lazanija yra dekadentiškas malonumas. Kubeliais pjaustytas kalakutienas virtas gražiame ragu padaže ir sluoksniuojamas su kreminiu padažu. Kiekvienas kąsnelis pripildytas skonių, kurie tiesiog tirpsta burnoje.
Taip pat galite iškepti didelę lazanijos partiją, kad artimiausiomis dienomis sumažėtų maisto gaminimas!
Kalakutienos sriuba
Kalakutienos sriuba yra puikus būdas mėgautis likučiais. Galite sumesti viską ir išeina kažkas skanaus! Supjaustykite likusį keptą kalakutą ir išvirkite su pasirinktomis sočiomis daržovėmis, svogūnais ir prieskoniais, kad pagamintumėte lengvą sriubą.
Kalakutienos sriuba – tai paprastas patiekalas, kuris lengvai prigis prie pilvo po dienos vaišių!
Turkijos tacos
Kartais kalakutienos yra daugiau, nei žinote, su kuo daryti. Šis paprastas receptas yra puikus būdas mėgautis Padėkos dienos likučiais, nes jis greitai pagaminamas ir labai skanus! Rekomenduoju likusį kalakutą virti partijomis, kad vėliau galėtumėte įdėti į šaldiklį.
Pagardinkite šiuos takus salsa, gvakamole arba šviežiai pjaustytais pomidorais, kad patiekalas būtų sotesnis.
Turkija Biryani
Po viso to Padėkos dienos gaminimo viskas, ką norite padaryti, yra pagaminti lengvus patiekalus. Su kario pastos pagalba šis vieno puodo kalakutienos biryani yra puikus būdas! Laukiniai ryžiai yra gražiai išvirti su kario pasta, kardamonu, kalakutiena, žirneliais ir sultiniu.
Tai skanus likusios kalakutienos receptas, kuris jums gali patikti klasikinei kalakutienos vakarienei!
Turkija Stroganovas
Beveik visada per šventes lieka kalakutienos. Štai kodėl likusį kalakuto receptą turėti galinėje kišenėje yra puiki idėja. Turkijos stroganovas yra receptas, kurį reikia gaminti po Padėkos dienos. Tai skanus kreminis makaronų patiekalas, kuriame gausu umami grybų ir česnako.
Makaronų skonis dekadentiškas, bet greitai ir paprastai pagaminamas. Vos per 30 minučių valgysite šį nuostabų patiekalą ir sunaudosite likusius ingredientus.
Turkijos guliašas
Gali būti sunku galvoti apie kūrybines idėjas maistui po didelės Padėkos dienos vakarienės. Kalakutinis guliašas yra nuostabus būdas sunaudoti visus atostogų likučius be didelio darbo ir pastangų. Viskas, ką jums reikia padaryti, tai sumaišyti kalakutienos likučius su makaronais, konservuotais pomidorais, prieskoniais ir daržovėmis.
Tai puikus recepto likutis, kuris išsiskiria iš įprasto valgio po Padėkos dienos! Pabarstykite sūriu, jei norite, kad jis būtų šiek tiek kreminis.
Kalakutienos sultinys
Galbūt sunaudojote visą likusią mėsą, bet kaip dėl kalakuto vidurių ir kalakuto skerdenos? Kad ir ką darytumėte, neišmeskite jų! Kalakutienos skerdena ir viduriai yra nuostabūs ingredientai, norint paruošti sodrų ir kvapnų sultinį. Taip pat yra tiek daug būdų, kaip galite naudoti kalakutienos sultinį.
Išvirkite likusią sriubą, kalakutienos rizotą arba sriubą su kalakutienos sultiniu, kad padidintumėte skonį. Jei vietoj kalakutienos gaminsite vištieną, vištienos gabalėlius ir jos skerdeną taip pat galite paversti nuostabiu sultiniu.
Kalakutienos salotos
Padėkos diena yra šventės metas! Tačiau kitą dieną galbūt norėsite suvalgyti ką nors lengvesnio. Kai taip atsitiks, tiks paprastos kalakutienos salotos. Likusią kalakutą sumaišykite su majonezu, obuolių sidro actu ir salierais, kad gautumėte kreminį salotų užpilą.
Mėgaukitės kalakutienos mišiniu ant šviežių salotų, rukolos ar pavasario mišinio. Jis derės su daugeliu lapinių daržovių. Tai taip skanu, kad net nereikės apsirengti!
Jei norite išvalyti šaldytuvą nuo kitų Padėkos dienos likučių, ant kalakutienos salotų užpilkite šlakeliu spanguolių padažo. Spanguolių padažas suteiks malonaus rūgštingumo, kad subalansuotų majonezo sodrumą.
Turkija Tetrazzini
Man patinka po švenčių pasigaminti lengvą troškinį. Tereikia viską sumesti į kepimo indą ir voila, patiekalas paruoštas! Šis kalakutienos tetrazzini nėra išimtis. Šis troškinys užpildytas susmulkinta kalakutienos likučiais, sočiu grybų padažu, grybais, žirneliais ir sūriu.
Iškeptas makaronų troškinys yra kupinas skonio, tačiau yra tiek daug būdų jį pakeisti. Vietoj kalakutienos naudokite susmulkintą vištieną, vietoj šviežio padažo konservuotą grybų sriubą arba įdėkite kubeliais pjaustyto kumpio.
Patiekite lėkštę kalakutienos tetrazzini su česnakinės duonos skiltele, kad pasimėgautumėte visais šiais skaniais skoniais!
Turkijos puodo pyragas
Kalakutienos pyragas yra vienas geriausių būdų pakartotinai panaudoti likusią kalakutą. Sluoksniuota tešla padengia kreminio padažo, sumaišyto su kalakutiena ir subtiliomis daržovėmis, lobyną. Puodinis pyragas yra sotus ir šildo sielą šaltesniam orui.
Tai puikus receptas, skirtas naudoti naminį kalakutienos arba vištienos sultinį! Dėl kreminio interjero kalakutienos pyragą rekomenduoju derinti su likusia bulvių koše.
Turkijos sumuštiniai
Praleiskite nuobodžius likusius kalakutienos sumuštinius ir rinkitės šį. Brioche suteikia subtilų saldumą, kuris išryškina prieskoninį kalakuto skonį. Virkite mėsą garuose, o ne mikrobangų krosnelėje, kad ji išliktų graži ir sultinga.
Kalbant apie priedus, sunaudokite visus likučius, kuriuos galite turėti! Įpilkite spanguolių padažo, nuskustų briuselio kopūstų ar bet ko kito, ką galite turėti šaldytuve.
Rekomenduoju įdėti gabalėlį ar du sūrio, kad būtų skanesnis priešpiečiai!
Turkijos troškinys
Jei atsibodo sriubos, bet norite pasigaminti ką nors lengvo iš tų Padėkos dienos likučių, pasigaminkite šį kalakutienos troškinį! Tik su vienu puodu pasigaminsite šį dekadentišką troškintuvą, kuris patiks visai šeimai.
Įtraukite į pasirinktas daržoves, morkas, daug riebios grietinėlės ir, žinoma, likusios kalakutienos! Jei turite kumpio likučių, rekomenduoju pridėti ir jo. Kalakutienos troškinys suteiks puikaus sūrumo.
Daugiau likusių receptų, kurie jums patiks
- Briuselio kopūstų sriuba: užuot kaitinę šiuos žalumynus, išvirkite iš jų sodrią ir skanią sriubą! Šis receptas turi būti viena iš mano mėgstamiausių sriubų, kuriomis noriu mėgautis per šventes.
- Česnakinė bulvių košė: iš likusių virtų bulvių galite lengvai jas paversti nuostabia česnakine bulvių koše. Mėgaukitės jais su kalakutienos likučiais arba paprastu vištienos patiekalu.
- Likę įdaryti vafliai: karšto vaflių preso dėka šie įdaryti vafliai yra traškūs išorėje ir purūs viduje. Pikantiškiems vėlyviesiems pusryčiams uždenkite juos padažu arba lipniu lydytu sūriu.
- Kalakutienos padažas: Užuot išmesę kalakuto likučius, išvirkite jį su miltais, kad gautumėte neįtikėtiną padažą!
- Kalakutienos vidurių padažas: gali būti sunku žinoti, ką daryti su viduriais, bet galite lengvai ir greitai paversti juos kvapniu padažu, kuris puikiai dera su bulvių koše.
- Spanguolių padažas: bet kurį iš šių patiekalų užpilkite spanguolių padažu, kad gautumėte aštrų skonį, kuris pašalins bet kokį nuosmukį.
Kiek laiko šaldytuve laikosi kalakutienos likučių?
Tai truks iki 4 dienų.
Ar galima užšaldyti virtą kalakutą po 4 dienų?
Iškeptą kalakutieną rekomenduočiau kuo greičiau užšaldyti, kad išvengtumėte per maistą plintančių ligų. Kalakutiena linkusi sugesti po 4 dienų, todėl kalakutui pirmiausia duočiau kvapo testą.
Ką daryti su likusia sausa kalakuto krūtinėlė?
Virkite jį pagal skanų receptą, pavyzdžiui, puodo pyragą ar troškintuvą.
Kaip pašildyti kalakuto likučius jo neišdžiovinus?
Kai kalakutiena kaitinama, įpilkite šiek tiek sultinio arba sviesto, kad pridėtumėte drėgmės.
Ką daryti su kalakutienos riebalų likučiais?
Naudokite jį padažui gaminti arba užšaldykite kubeliais, kad sustiprintumėte skonį.
Mėgstate šį receptą? Dalinkitės meile!