Ši nuostabi plokštainio pica yra geriausių Indijos ir Italijos virtuvių mišinys. Tradicinė naan duona sukuria skaniai traškią picos plutą, o indiškas tradicinės vištienos tikka skonis yra puikus picos užpilas tiems, kurie mėgsta šiek tiek aštrius dalykus.

Tai lengvas universalus patiekalas šeimai, puikiai tinkantis įtemptai savaitės vakarienei. Štai kaip pasigaminti vištienos tikka picą iki tobulumo!
Kodėl jums patiks šis vištienos tikka picos receptas
- Tai padaryti taip paprasta – galite įtraukti net vaikus!
- Tai puikus klasikinio indiško maisto posūkis
- Vištienos tikka picos yra greitos ir suteikia skanių skonių – puikus smagus pasirinkimas įtemptai savaitės vidurio vakarienei
- Šiame recepte naudojami paruošti naanai, todėl nereikia gaminti picos tešlos patiems
Reikalinga įranga
Yra daugybė dalykų, kurių jums prireiks gaminant šį vištienos tikka picos receptą:
Kaip pasigaminti vištienos tikka picą


Reikia naan duonos, pomidorų padažo, svogūno, pipirų ir sūrio.


Padėkite naaną ant kepimo skardos.


Aptepkite pomidorų arba marinara padažu.


Įdėkite žaliųjų pipirų skilteles.


Sudėkite raudonųjų svogūnų griežinėlius.


Kepkite orkaitėje, kol sūris pradės burbuliuoti ir taps auksinės spalvos.


Pabarstykite kalendra ir nedelsdami patiekite. Mėgaukitės!
Ką patiekti su vištienos Tikka pica
Agurkas Raita
Vėsus ir gaivus agurkų raita puikiai dera su prieskoniais pagardinta vištienos tikka pica, subalansuodama šilumą su kreminiu, aštriu skoniu.
Kachumber salotos
Šios šviežios, traškios salotos, pagamintos iš agurkų, pomidorų, svogūnų ir išspaustos citrinos sulčių, suteikia aiškų kontrastą sodriam picos skoniui.
Mango Chutney
Šis saldus ir aštrus mangų čatnis suteikia puikų kontrastą pikantiškai ir aštriai vištienos tikka picai.
Žaliasis čatnis
Šviežias mėtų čatnis papildo picos skonį ir suteikia žolelių šviežumo.


Populiarūs pakaitalai
- Imbiero milteliai: Naudokite tai vietoje šviežio imbiero, jei jo nerandate.
- Sūris: Mocarela yra pati geriausia rūšis, bet drąsiai naudokite savo mėgstamą sūrio rūšį. Be to, pridėkite papildomo sūrio, jei norite, kad picos būtų sūrios pusės.
- Picos pagrindas: Naan duoną galima pakeisti bet kokia kita paplotėliu – drąsiai gaminkite patys!
Alternatyvos
- Ant picos viršaus pridėkite supjaustytą raudonąjį svogūną
- Įdėkite kubeliais pjaustytų pomidorų, kad pomidorų skonis būtų itin sodrus
- Pabarstykite pjaustytų paprikų ant picos viršaus, kad gautumėte papildomo skonio
Geriausi patarimai
- Nepamirškite naan kraštų patepti alyvuogių aliejumi, kad įsitikintumėte, jog jie yra gražūs ir traškūs
- Vištienai naudokite daugkartinius bambukinius iešmelius
- Norėdami gauti geriausius rezultatus, naudokite tikslius matavimus
Kas yra vištienos tikka pica?
Tai geriausių dviejų puikių maisto virtuvių – italų ir indų – mišinys, kuriame maišomi du geriausi jų mėgstamiausi patiekalai: vištienos tikka ir pica.
Su paruošta naan duona kaip jūsų picos pagrindu ir užpilu, kurį sudaro vištienos iešmeliai, marinuoti sodriame prieskoniniame padaže, standartinis pomidorų padažo užtepėlė ir pabarstymas sūriu, tai puiki pica tiems, kurie mėgsta indišką maistą. !
Kas išrado vištienos tikka picą?
Šis sintezės patiekalas yra palyginti neseniai atsiradęs reiškinys. Manoma, kad ponas Zante iš Zante Pizza & Indian Cuisine San Franciske, Kalifornijoje, buvo vienas pirmųjų šefų, išpopuliarinusių indiškų picų patiekalus. Tikėtina, kad žmonės dešimtmečius bandė sulieti geriausią italų ir indų virtuvę, tačiau Jungtinės Valstijos galėjo būti ta vieta, kur pirmiausia atsirado vištienos tikka pica.
Koks yra vištienos tikka picos skonis?
Skonis kaip šiltas itališkos virtuvės apkabinimas su pikantišku bučiniu iš Indijos. Dėl traškaus picos pagrindo, sodraus, aštraus marinato, švelnių vištienos gabaliukų ir stambios lydytos mocarelos kiekvienas kąsnis tiesiog tirpsta burnoje.
Paprasčiau tariant, tai geriausias sintezės maistas.
Kaip laikote likusią vištienos tikka picą?
Leiskite likučiams atvėsti, tada uždarykite juos hermetiškame inde. Talpyklą laikykite šaldytuve, o likučius suvartokite per 48 valandas. Jei norite pašildyti likučius, kaitinkite juos iki 350 °F (176 °C) įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių.


Daugiau tikka receptų
Negalite atsigaivinti skonio pumpurus skleidžiančiu tikka skoniu? Na, laimei, turiu daugybę nuostabių tikka receptų, kuriuos galėsite išbandyti:
- Vištienos tikka – klasikinis su kario iešmeliu kepamos vištienos receptas, prie kurio ištobulinus grįšite vėl ir vėl
- Vištienos tikka pasta – išmokite pasigaminti šią naminę kario pastą ir daugiau niekada nenaudosite parduotuvėje pirktų dalykų
- Vištienos tikka biryani – du klasikiniai indiški patiekalai dera santuokai, sukurtai danguje
- Oro gruzdintuvė vištienos tikka – greita, paprasta ir nuostabiai skanu, šį oro gruzdintuvės receptą turite išbandyti
Spausdinti
📖 Receptas


Vištienos Tikka pica
Visas laikas:
2 valandos 45 minutės
Išeiga:
4 porcijomis 1x
Dieta:
Halal
Aprašymas
Paverskite savo mėgstamus Indijos įkvėptus skonius į sintezės šedevrą naudodami šį vištienos Tikka picos receptą, suporuotą su lydytu sūriu ir traškia picos pluta.
Ingredientai
Vienetai
Skalė
Dėl vištienos Tikka:
- 1 lb (450 g) be kaulų, be odos vištienos krūtinėlės arba šlaunelės, supjaustytos kąsnio dydžio gabalėliais
- ½ puodelis natūralaus jogurto
- 2 šaukštai citrinos sultys
- 2 šaukštai augalinis aliejus
- 2 česnako skiltelės, susmulkintos
- 1 colių šviežio imbiero, malto
- 1 arbatinis šaukštelis maltų kmynų
- 1 arbatinis šaukštelis maltos kalendros
- ½ arbatinio šaukštelio ciberžolės milteliai
- ½ arbatinio šaukštelio paprika
- ½ arbatinio šaukštelio garam masala
- ¼ arbatinio šaukštelio Kajeno pipirai (nebūtinai, norint gauti papildomo karščio)
- ½ arbatinio šaukštelio druskos
Naan picoms:
- 4 paruoštos naan duonos
- ½ puodelis pomidorų padažas (arba picos padažas)
- 1 ½ puodeliai tarkuoto mocarelos sūrio
- ¼ puodelis šviežių kalendros lapelių, susmulkintų
- 1 arbatinis šaukštelis raudonųjų čili dribsnių (nebūtina, papildomai šilumai)
- 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus (naanui tepti)
Instrukcijos
- Dideliame dubenyje sumaišykite jogurtą, citrinos sultis, augalinį aliejų, česnaką, imbierą, kmyną, kalendrą, ciberžolę, papriką, garam masala, kajeno pipirus (jei naudojate) ir druską. Sudėkite vištienos gabalėlius ir gerai aptepkite marinatu. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą bent 1 valandai, geriausia per naktį.
- Įkaitinkite orkaitę iki 400 °F (200 °C) arba nustatykite kepsninę ant vidutinės-aukštos ugnies. Marinuotus vištienos gabalėlius suverkite ant iešmelių arba dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite arba kepkite ant grotelių 15-20 minučių, pusiaukelėje apversdami, kol vištiena visiškai iškeps ir šiek tiek apdegs. Išimkite iš orkaitės arba grilio ir atidėkite.
- Įkaitinkite orkaitę iki 400 ° F (200 ° C). Padėkite naan duoną ant kepimo skardos.
- Ant kiekvienos naan duonos užtepkite ploną sluoksnį pomidorų padažo. Padažą pabarstykite dalimi susmulkinto mocarelos sūrio. Ant viršaus uždėkite virtų vištienos tikka gabalėlių. Ant priedų pabarstykite likusį mocarelos sūrį.
- Naano kraštus aptepkite alyvuogių aliejumi. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 10-12 minučių arba tol, kol sūris išsilydys ir pradės burbuliuoti, o naanas taps traškus.
- Išimkite picas iš orkaitės ir pabarstykite pjaustyta kalendra ir raudonaisiais čili dribsniais (jei naudojate). Supjaustykite ir nedelsdami patiekite.
- Paruošimo laikas: 15 minučių
- Marinavimo laikas: 2 valandas
- Virimo laikas: 30 minučių
- Kategorija: Vakarienė
- Metodas: Kepti
- Virtuvė: Indijos
Mityba
- Porcijos dydis:
- Kalorijos: 569
- Cukrus: 6,6 g
- Natris: 1093,2 mg
- Riebalai: 16,9 g
- Sotieji riebalai: 8,3 g
- Transriebalai: 0 g
- Angliavandeniai: 51,8 g
- Pluoštas: 3,6 g
- Baltymai: 51,5 g
- Cholesterolis: 95 mg