Ar esate pasirengęs pagaminti geriausią vištienos tikka biryani, kurį kada nors ragavote! Šis receptas yra nuostabus dviejų mano mėgstamiausių indiškų patiekalų mišinys, sujungiantis geriausius iš abiejų pasaulių.
Sodrūs, subtiliais prieskoniais ir kubeliais supjaustyti vištienos krūtinėlės gabalėliai, kepti ant didelės ugnies, po to sluoksniuoti ir iškepti su kvapniais basmati ryžiais iki auksinės rudos spalvos ir iš šio pasaulio – tai patiekalas, kuris jus nustebins ir sukels norą pasigaminti dar kartą. vėl!
Atlikite toliau nurodytus paprastus veiksmus, kad šis nepaprastai įspūdingas, namuose gaminamas patogus maistas taptų klasika.
Kodėl jums patiks šis vištienos tikka biryani receptas
- Jei tau patinka aštrus maistas, jums tai patiks!
- Tai labai lengvas receptas vadovautis su aiškiomis nuosekliomis instrukcijomis
- Galite tai pakoreguoti pritaikomas receptas pagal jūsų asmeninį skonį
Įranga, kurios jums prireiks
Yra keletas skirtingų virtuvės reikmenų tipų, kurių jums prireiks gaminant šį receptą:
- Iešmeliai – jie skirti skaniai vištienos tikka gamybai
- Kepimo skarda – skirta vištienos iešmams sluoksniuoti juos kepant
- Olandiška orkaitė – kai reikia virti karį, pamirškite keptuvę. Norėdami iškepti sluoksniuotą biryani, jums reikės kokybiškos olandiškos orkaitės arba puodo su storu dugnu
Kaip pasigaminti vištienos Tikka Biryani
Šiam receptui reikia ryžių, pomidorų, svogūnų, prieskonių jogurto ir virtos vištienos tikka gabalėlių.
Prieš virdami ryžius nuplaukite ir pamirkykite.
Ryžius išvirkite su visais prieskoniais ir atidėkite į šalį.
Švelniai pakepinkite svogūną, česnaką ir imbierą, kol suminkštės.
Įmaišykite maltus prieskonius.
Ištirpinkite pomidorus su aštrių svogūnų mišiniu.
Įpilkite jogurto ir tikka pastos likučių po vištienos virimo.
Leiskite padažui užvirti.
Sudėkite vištienos gabalėlius ir pakaitinkite.
Dabar pradėkite sluoksniuoti biryani į puodą.
Po ryžių sluoksnio sudėkite riebų vištienos sluoksnį.
Ant viršaus uždėkite karamelizuotų svogūnų.
Pakartokite šį procesą.
Užbaikite ryžių sluoksniu ir ant viršaus uždėkite kalendra. Virkite. Patiekite iš karto, patiekite su mėgstamais priedais, tokiais kaip peshwari naan ir laimo čatnis. Mėgaukitės!
Ką patiekti su vištiena Tikka Biryani
Agurkas Raita
Vėsus ir gaivus agurkų raita puikiai dera su aštriais ir aromatingais biryani, suteikdamas vėsinantį kontrastą.
Kachumber salotos
Šviežios, traškios salotos, pagamintos iš agurkų, pomidorų, svogūnų ir citrinos sulčių, suteikia patiekalui traškios tekstūros ir aštraus skonio.
Mango Chutney
Saldus ir aštrus mango čatnio skonis kontrastuoja su pikantišku biryani.
Naano duona
Indijos maisto klasika, tinkanti beveik prie bet kokio tipo pagrindinių patiekalų.
Kaip pašildyti vištieną Tikka Biryani
- Mikrobangų krosnelė: Įdėkite dalį biryani į mikrobangų krosnelei tinkamą indą, uždenkite ir kaitinkite kas 1 minutę, maišydami, kol visiškai sušils. Įlašinkite kelis lašus vandens, jei biryani atrodo sausi.
- Viryklė: Įkaitinkite biryani keptuvėje ant vidutinės ugnies, įpilkite šlakelį vandens arba sultinio, kad neišdžiūtų. Retkarčiais pamaišykite, kol sušils.
- Orkaitė: Paskleiskite biryani į orkaitėje tinkamą indą, uždenkite folija ir pašildykite iki 150 °C (300 °F) įkaitintoje orkaitėje 15–20 minučių arba tol, kol įkais.
Geriausi patarimai
- Susmulkinkite visus savo prieskonius kad būtų kvapnesnis karis
- Naudokite kokybiška vištiena už geriausią skonį ir tekstūrą
- Neskubėkite šio recepto ir iš anksto paruoškite visus savo ingredientus
Kas yra tikka biryani?
Tikka biryani yra skanus dviejų mėgstamiausių Indijos patiekalų derinys. Kiekvienas iš jų tradiciškai gaminamas skirtingais būdais, tačiau kartu jie sukuria unikalų patiekalą, kuris turi savo unikalų patrauklumą.
Biryani
Įprastuose biryani ryžių patiekaluose ingredientai paprastai gaminami atskirai. Tradicinis biryani receptas apima mėsos marinavimą jogurte, prieskoniuose ir žolelėse, taip pat keptus svogūnus, tada mėsą sluoksniuodami į platų puodą. Ant mėsos sluoksnio dedamas sluoksnis virtų basmati ryžių, tada dar vienas sluoksnis mėsos ir t.t. Taip susidaro skanus prieskoniais pagardintos mėsos ir nuostabiai kvepiančių ryžių mišinys, kuris vėliau iškepamas ir gaunamas nenugalimas patiekalas.
Tikka
Kita vertus, skani vištienos tikka yra patiekalas, kurį sudaro vištiena be kaulų, marinuota, susmulkinta ir virta tradicinėje tandoori orkaitėje.
Kuo skiriasi vištienos biryani ir vištienos tikka biryani?
Nors vištienos biryani receptai apima biryani masala mėsos, kuri yra sluoksniuojama su ryžiais, kepimą, vištienos tikka biryani sluoksniuoti vištienos gabaliukai yra sluoksniuoti su ryžiais, derinant geriausius iš abiejų pasaulių.
Kuo skiriasi vištienos tikka biryani ir vištienos tikka masala?
Vištienos tikka biryani yra tada, kai marinuoti vištienos iešmeliai kepami su ryžių sluoksniais dideliame puode. Kita vertus, vištienos tikka masala apima vištienos iešmelius, virti masala padaže.
Kaip laikote vištienos tikka biryani?
Šaldymas
- Saugojimo laikas: Likusią vištieną Tikka Biryani laikykite sandariame inde šaldytuve.
- Galiojimo laikas: Biryani išliks švieži iki 3 dienų.
- Aušinimas: Prieš šaldydami leiskite biryani atvėsti iki kambario temperatūros, kad nesusikondensuotų, o kaitinant ryžius gausite purius.
Sušalimas
- Saugojimo laikas: Vištieną Tikka Biryani galima užšaldyti iki 1 mėnesio.
- Užšaldymo metodas: Perkelkite atvėsintą biryani į sandarų indą arba sandarų šaldymo maišelį, kurį galima laikyti šaldiklyje. Prieš dėdami į šaldiklį, pažymėkite datą.
- Atšildymas: Prieš pašildydami biryani per naktį atšildykite šaldytuve.
Spausdinti
📖 Receptas
Vištienos Tikka Biryani receptas
Visas laikas:
3 valandos 30 minučių
Išeiga:
6 porcijomis 1x
Dieta:
Be glitimo
Aprašymas
Mėgaukitės aromatiniais vištienos Tikka Biryani skoniais, kai švelniai marinuota vištienos tikka yra sluoksniuota su kvapniais basmati ryžiais ir prieskoniais.
Ingredientai
Vienetai
Skalė
Dėl vištienos Tikka
- 1 ⅓ svarų be kaulų, be odos vištienos krūtinėlės arba šlaunelės, supjaustytos kąsnio dydžio gabalėliais
- ½ puodelis natūralaus jogurto
- 2 šaukštai citrinos sultys
- 2 šaukštai augalinis aliejus
- 2 česnako skiltelės, susmulkintos
- 1 colių šviežio imbiero, malto
- 1 arbatinis šaukštelis maltų kmynų
- 1 arbatinis šaukštelis maltos kalendros
- ½ arbatinio šaukštelio ciberžolės milteliai
- ½ arbatinio šaukštelio paprika
- ½ arbatinio šaukštelio garam masala
- ¼ arbatinio šaukštelio Kajeno pipirai (nebūtinai, norint gauti papildomo karščio)
- ½ arbatinio šaukštelio druskos
Dėl kario
- 2 šaukštai aliejus
- 1 svogūnas, smulkiai pjaustytas
- 2 šaukštai imbiero česnako pasta
- 1 arbatinis šaukštelis kmynų sėklų
- 2 juodųjų pipirų žirnelių
- 2 gvazdikėliai
- 1 arbatinis šaukštelis raudonųjų čili miltelių
- ½ arbatinio šaukštelio kalendros milteliai
- 1 arbatinis šaukštelis garam masala milteliai
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- 2 pomidorai, smulkiai pjaustyti
- ½ puodelis natūralaus jogurto
- ⅓ puodelis vandens
Dėl ryžių
- 1 ¾ puodeliai vandens
- 1 ½ puodeliai basmati ryžiai, pamirkyti bent 20 min
- 1 lauro lapas
- ½ arbatinio šaukštelio kmynų sėklų
Biryani asamblėjai:
- 1 ½ puodeliai karamelizuotų svogūnų
- ½ puodelis šviežios kalendros, smulkiai pjaustytos
- 1 valgomasis šaukštas aliejus
- 1 puodelis vanduo su šafranu (nebūtina: pamirkykite kelis šafrano siūlus šiltame vandenyje arba piene)
Instrukcijos
- Marinuoti vištienos Tikka: Dideliame dubenyje sumaišykite jogurtą, citrinos sultis, augalinį aliejų, maltą česnaką, maltą imbierą, maltus kmynus, maltą kalendrą, ciberžolės miltelius, papriką, garam masala, kajeno pipirus (jei naudojate) ir druską. Sudėkite vištienos gabalėlius ir maišykite iki vientisos dangos. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą bent 1 valandai, geriausia per naktį.
- Virkite vištienos Tikka: Įkaitinkite orkaitę iki 400°F. Marinuotus vištienos gabalėlius suverkite ant iešmelių arba dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite arba kepkite ant grotelių 15-20 minučių, pusiaukelėje apversdami, kol vištiena visiškai iškeps ir šiek tiek apdegs. Atidėkite į šalį.
- Paruoškite ryžius: Dideliame puode užvirinkite 1 ¾ puodelio vandens. Suberkite išmirkytus ir nusausintus basmati ryžius, lauro lapą ir kmynų sėklas. Virkite ryžius, kol jie iškeps maždaug 70–80% (tvirtūs, bet ne iki galo išvirti). Nusausinkite ir atidėkite į šalį.
- Virkite karį: Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Sudėkite susmulkintą svogūną ir pakepinkite iki auksinės rudos spalvos. Įmaišykite imbiero česnako pastą ir kepkite dar minutę. Įpilkite kmynų sėklų, juodųjų pipirų žirnelių, gvazdikėlių, raudonųjų čili miltelių, kalendros miltelių, garam masala miltelių ir druskos. Virkite 1-2 minutes, tada sudėkite pjaustytus pomidorus. Virkite, kol pomidorai suminkštės, o mišinys sutirštės. Įmaišykite jogurtą, vandenį ir rezervuotą vištienos tikką. Troškinkite 4-5 minutes. Atidėkite į šalį.
- Surinkite Biryani: Dideliame, storadugniame puode arba olandiškoje orkaitėje sluoksniuokite biryani taip: pradėkite nuo ⅓ ryžių, tada įdėkite ½ vištienos kario, ½ karamelizuotų svogūnų ir ½ kapotos kalendros. Įdėkite kitą sluoksnį ryžių, apšlakstykite aliejumi ir užpilkite ½ šafranu užpilto vandens. Įdėkite likusį vištienos karį, tada paskutinį ryžių sluoksnį. Užpilkite likusiu šafrano vandeniu, karamelizuotu svogūnu ir kalendra.
- Dum Virimas: Puodą uždenkite sandariu dangčiu. Virkite biryani ant silpnos ugnies 20-25 minutes, kad ryžiai išgaruotų ir įsigertų skoniai. Įsitikinkite, kad dangtis yra sandariai uždarytas, kad garai sulaikytų viduje.
- Patiekite: Švelniai suplakite biryani šakute, kad susimaišytų sluoksniai. Patiekite karštą su raita arba mėgstamu garnyru.
- Paruošimo laikas: 30 minučių
- Marinavimo laikas: 2 valandas
- Virimo laikas: 1 valanda
- Kategorija: Vakarienė
- Metodas: Kepti
- Virtuvė: Indijos
Mityba
- Porcijos dydis:
- Kalorijos: 369
- Cukrus: 4,2 g
- Natris: 702,4 mg
- Riebalai: 17,3 g
- Sotieji riebalai: 6,6 g
- Trans riebalai: 0 g
- Angliavandeniai: 24,5 g
- Pluoštas: 1,7 g
- Baltymai: 28,4 g
- Cholesterolis: 75,1 mg