Pakalbėkime apie užkandžius. Jei šventės būtų aukso standartas, tai atrodytų kaip spanguolių brie kąsniai. Pagalvokite apie kreminį brie ir aštrų spanguolių padažą, sumaišytą su sviestine sluoksniuota tešla.
Įkandamas, gražus ir toks geras, kad susimąstysite, kodėl nepadauginote. Patikėk manimi, tai tokie skanėstai, kurie išnyksta greičiau, nei reikia pasakyti „mini bandelių skardą“.
Kaip pasigaminti Cranberry Brie Bites užkandį
- Šiam receptui reikės sluoksniuotos tešlos, brie sūrio, spanguolių uogienės ir kapotų graikinių riešutų.
- Sluoksniuotos tešlos lakštą supjaustykite į 12 lygių kvadratų.
- Tešlos kvadratėlius sudėkite į riebalais išteptą bandelių formą, suformuodami mažus krepšelius.
- Brie padalinkite lygiais griežinėliais ir sudėkite į konditerinius puodelius.
- Ant viršaus uždėkite šaukštelį padažo.
- Pabarstykite smulkintais graikiniais arba pekano riešutais. Kepti iki auksinės spalvos. Patiekite iš karto. Mėgaukitės!
Ekspertų patarimai
- Mini bandelių skardinė yra jūsų geriausias draugas: Tai išlaiko tvarkingus įkandimus ir padeda tinkamai išsipūsti.
- Nepraleiskite ramybės: Su šiek tiek atšaldytu kepiniu lengviau dirbti ir jis geriau iškepa.
- Svarbus dydis: Brie supjaustykite mažais, lygiais gabalėliais, kad tolygiai ištirptų.
- Tirštesnis spanguolių padažas laimi: Tirštas padažas neišliks kepant.
- Tinkinkite kaip profesionalas: Įdėkite pjaustytų pekano riešutų, kad susmulkintumėte, arba apšlakstykite medumi, kad būtų saldus.
Recepto variantai + papildymo pasiūlymai
Kam laikytis tik vieno skonio derinio, kai galite eksperimentuoti?
- Pakeiskite padažą: Vietoj spanguolių išbandykite figų ar abrikosų konservus.
- Pridėti Crunch: Prieš kepdami apibarstykite kapotomis pistacijomis, pekano riešutais arba skrudintais graikiniais riešutais.
- Mėgaukitės: Šlakelis balzamiko glaisto prieš patiekiant suteikia gurmaniško krašto.
- Prieskoniai: Žiupsnelis kajeno ar rūkytos paprikos suteikia saldumynui šilumos.
- Žaisti su sūriu: Tiktų bet koks pusiau minkštas sūris, taip pat ir ožkos sūris!
Jaučiatės nuotykių troškimas? Pabarstykite jūros druska ant viršaus, kad pasiektumėte puikų sūraus ir saldaus balansą.
Aptarnavimo pasiūlymai
Šie sluoksniuotos tešlos puodeliai yra bet kurio susibūrimo MVP. Patiekite juos šiltus, kad gautumėte didžiausią lipnumą. Išdėliokite juos ant lėkštės su rozmarino šakelėmis ir gausite puodelį.
Galite juos susieti su:
Ieškote daugiau kalėdinių kanapių? Peržiūrėkite šiuos įkvėpimo receptus.
Padarykite į priekį ir saugokite bei užšaldykite
Planavimas į priekį yra jūsų atostogų supergalia.
- Šaldyti: Sudėkite kąsnius į keksų formą, bet kepdami susilaikykite. Uždenkite ir laikykite šaldytuve iki 24 valandų.
- Užšaldyti: Spanguolių brie kąsnelius galite šaldyti nekeptus ant kepimo skardos arba bandelių formoje šaldiklyje iki vientisos masės, o tada perkelti į šaldiklyje tinkamą indą.
- Pakaitinti: Spanguolių brie kąsnius galite pašildyti kepdami tiesiai iš šaldiklio. Tiesiog pridėkite keletą papildomų minučių prie kepimo laiko.
Likučiai? (Jei yra.) Laikykite juos šaldytuve iki trijų dienų ir pašildykite orkaitėje iki 350 °F, kad sugrąžintumėte traškumą.
Kaip gaminate „Cranberry Brie Bites“ su sluoksniuotą tešlą?
Norėdami paruošti šį receptą, iškočiokite pusmėnulio formos tešlos lakštą ir supjaustykite jį kvadratėliais, kad tilptų į mini bandelių formą. Į kiekvieną kvadratą įdėkite po gabalėlį brie sūrio, tada užpilkite spanguolių padažu. Kepkite 375 laipsnių temperatūroje, kol pyragas taps auksinės spalvos ir išsilydys sūris. Šie kąsneliai visada populiarūs susibūrimuose!
Ar pagal šį receptą galiu naudoti pusmėnulio tešlą, o ne sluoksniuotą tešlą?
Taip, jei norite, galite naudoti pusmėnulio tešlą. Tekstūra šiek tiek skirsis, bet vis tiek bus skanu. Tiesiog iškočiokite pusmėnulio tešlos lakštą ir supjaustykite gabalėliais, kad tilptų bandelių puodeliai.
Ar man reikia pašalinti žievelę nuo brie sūrio?
Žievelės nuimti nebūtina, nes ji gerai tirpsta ir suteikia skonio. Tačiau, jei norite, galite jį išimti prieš supjaustydami brie į 24 dalis.
Ar man reikia pašalinti žievelę nuo brie sūrio?
Žievelės nuimti nebūtina, nes ji gerai tirpsta ir suteikia skonio. Tačiau, jei norite, galite jį išimti prieš supjaustydami brie į 24 dalis.
Ar galiu Cranberry Brie Bites paruošti iš anksto?
Taip, galite juos paruošti iš anksto ir užšaldyti. Norėdami patiekti, pašildykite orkaitėje iki 350 laipsnių, kol sušils. Dėl to jie yra patogus maistas vakarėliams.
Kokio tipo spanguolių padažas tinka šiam receptui?
Abu spanguolių padažas arba spanguolių apelsinų padažas yra puikus pasirinkimas. Padažo aitrumas puikiai papildo bri sūrio kremiškumą.
Kaip užtikrinti, kad sluoksniuotos tešlos iškeptų tolygiai?
Kad iškeptų tolygiai, įsitikinkite, kad tešla iškočiojama iki vienodo storio. Kepimo skardos naudojimas bet kokiam perpildymui sugauti ir kepimas 375 laipsnių temperatūroje turėtų duoti geriausius rezultatus.
Kuo galiu papuošti Cranberry Brie Bites?
Ant viršaus galite pridėti šiek tiek rozmarino šakelės arba apelsinų marmelado, kad suteiktumėte šventinį pojūtį. Šie garnyrai ne tik pagerina išvaizdą, bet ir suteikia skonio.
Ar Cranberry Brie Bites tinka vegetarams?
Taip, jie tinka vegetarams, nes juose nėra mėsos produktų. Tačiau visada patikrinkite naudojamų prekių ženklų maistines vertes ir sudedamąsias dalis, kad įsitikintumėte, jog laikomasi mitybos pageidavimų.
Ar šie kąsneliai gali būti mano mėgstamiausių šventinių užkandžių dalis?
Be abejo, „Cranberry Brie Bites“ su sluoksniuotąja tešla yra didžiulis hitas ir gali lengvai tapti vienu iš jūsų mėgstamiausių šventinių užkandžių. Juos labai paprasta pagaminti ir jie visada žavi svečius.
Spausdinti
📖 Receptas
Spanguolių brie įkandimų receptas
Visas laikas:
25 minutes
Išeiga:
12 konditerijos puodeliai 1x
Dieta:
Vegetaras
Aprašymas
Spanguolių Brie Bites gaminami iš pusmėnulio tešlos, bri sūrio, pekano riešutų ir spanguolių padažo. Šventinis šventinis užkandis!
Ingredientai
Vienetai
Skalė
- 1 lakštas šaldytos sluoksniuotos tešlos, atšildytas
- 1 (8 uncijos) Brie sūrio ratas
- ½ puodelis pilnų uogų spanguolių padažas
- ¼ puodelis kapotų pekano riešutų arba graikinių riešutų
- šviežių čiobrelių arba rozmarinų šakelių, papuošimui
Instrukcijos
- Įkaitinkite orkaitę iki 400°F (200°C). Lengvai padenkite mini bandelių formą nepridegančiu kepimo purškalu, kad būtų lengva pašalinti iškeptus spanguolių brie kąsnius.
- Sluoksniuotos tešlos lakštą iškočiokite ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus, kad išlygintumėte visas raukšles. Tešlą aštriu peiliu supjaustykite į 12 vienodų kvadratų.
- Kiekvieną tešlos kvadratą sudėkite į mini bandelių puodelį ir švelniai paspauskite, kad susidarytų tvirtas įdaro pagrindas. Jei naudojate pusmėnulio ritininę tešlą, atlikite tą patį pjaustymo ir formavimo procesą.
- Brie ratą supjaustykite į 12 mažų gabalėlių. Kad būtų lengviau tvarkyti, įsitikinkite, kad naudojate atšaldytą brie ir pasirinktinai nuimkite žievelę nuo brie, kad tekstūra būtų lygesnė. Kiekvienos sluoksniuotos tešlos puodelio centre įdėkite po vieną sūrio kvadratą.
- Kiekvieną kreminio brie gabalėlį užpilkite arbatiniu šaukšteliu spanguolių padažo. Norėdami gauti geriausius rezultatus, rinkitės nesmulkintų uogų spanguolių padažą arba naminį spanguolių padažą. Jei norite, išbandykite skonio variantus, tokius kaip aviečių uogienė, figų uogienė ar net raudonųjų pipirų želė.
- Pabarstykite smulkiai pjaustytų pekano riešutų arba kapotų graikinių riešutų ant bri spanguolių padažo, kad būtų traškesnis. Šlakelis jūros druskos gali sustiprinti skonį.
- Spanguolių brie kąsnelius kepkite orkaitėje 15–18 minučių arba tol, kol sluoksniuota tešla taps auksinės rudos spalvos ir išsipūs. Stebėkite mini bandelių formą, kad nesudegtumėte.
- Prieš atsargiai išimdami, iškepusius brie kąsnius leiskite šiek tiek atvėsti bandelių formoje. Papuoškite kiekvieną šviežio rozmarino šakele, kad suteiktumėte šventinį pojūtį.
- Patiekite šiltą kaip puikų šventinį užkandį arba likučius laikykite sandariame inde. Norėdami pašildyti, tiesiog padėkite iškeptus spanguolių brie kąsnius ant kepimo skardos ir pašildykite orkaitėje 350 °F (175 °C) temperatūroje 5–7 minutes.
- Paruošimo laikas: 10 minučių
- Virimo laikas: 15 minučių
- Kategorija: Užkandžiai
- Metodas: Kepti
- Virtuvė: Amerikos
Mityba
- Porcijos dydis: 1 konditerijos puodelis
- Kalorijos: 2578
- Cukrus: 47,8 g
- Natris: 2136,5 mg
- Riebalai: 180,4 g
- Sotieji riebalai: 57 g
- Trans riebalai: 0 g
- Angliavandeniai: 173,4 g
- Pluoštas: 8 g
- Baltymai: 71,5 g
- Cholesterolis: 240 mg