Ar norite sužinoti tobulų pilau ryžių gaminimo paslaptį? Nėra ko!
Šio indiško maisto išsinešimui virti užtrunka tik keliomis minutėmis ilgiau nei įprastų ryžių, o jums reikės tik saujos ingredientų. Kai tai bus padaryta, turėsite nuostabų garnyrą su neįtikėtinu kvapu ir nuostabiu, subtiliai prieskoniais pagardintu skoniu.
Pasigaminkite savo pilau ryžius naudodami baltuosius basmati ryžius ir keletą pasirinktų prieskonių, o šį nuostabų garnyrą derinkite su mėgstamais kariais!
Kodėl jums patiks šis paprastas pilau ryžių receptas
- Taip lengva pagaminti
- Prieskoniai yra šlovingi
- Jis puikiai dera su visų rūšių kariais
- Daug geriau nei įprasti ryžiai
Įranga, kurios jums prireiks
Prieš pradėdami vartoti šį naminių pilau ryžių receptą, jums reikės kelių svarbių dalykų:
Kaip pasigaminti pilau ryžius
- Šiam receptui reikia ryžių, svogūnų, česnako, aliejaus, lauro lapų, viso cinamono, sveikų gvazdikėlių, kardamono ankščių, maltų kmynų ir ciberžolės.
- Iš pradžių šiek tiek aliejaus pakepinkite prieskonius, tada 5 minutes pakepinkite svogūną. Suberkite česnaką ir imbierą ir pakepinkite dar 2 minutes prieš sudėdami ryžius.
- Ryžius gerai išmaišykite, tada suberkite maltus prieskonius.
- Supilkite vandenį ir leiskite lėtai virti, kol ryžiai išvirs ir išgaruos skystis.
- Patiekite pilau ryžius su mėgstamu kariu. Mėgaukitės!
Ką patiekti su Pilau ryžiais
- Vištienos karis: Klasikinis derinys, sodrus ir kvapnus padažas papildo kvapnius pilau ryžius.
- Daržovių karis: Sumaišytas daržovių karis arba aloo gobi (bulvių ir žiedinių kopūstų karis) siūlo lengvesnį vegetarišką variantą, kuris puikiai dera su pilau ryžiais.
- Avienos kebabai: Sultingi ėrienos kebabai arba seekh kebabai suteikia ryžiams sotų, mėsingą kontrastą.
- Vištiena Tikka: Ant grotelių kepta vištienos tikka yra dar vienas puikus pasirinkimas, kai prieskonius papildo pilau ryžiai.
- Dal Makhani: Šis sotus, sviestinis lęšių patiekalas puikiai dera su aromatingais ryžiais ir sukuria guodžiantį ir sotų patiekalą.
- Agurkas Raita: Vėsus ir gaivus agurkų raita subalansuoja pilau ryžių ir bet kokių aštrių pagrindinių patiekalų šilumą.
- Mango Chutney: Mango čatnio saldumas suteikia skanų kontrastą pikantiškam ryžių skoniui.
- Kachumber salotos: Gaivios, aštrios kachumber salotos suteikia traškumo ir rūgštumo, pagerindamos bendrą patiekalą.
Geriausi patarimai
- Naudokite brandinti basmati ryžiai už aukščiausios kokybės pilau ryžius
- Šviežiai sumalkite savo prieskonius dėl papildomo skonio ir kvapo
- Jums nereikia skalauti basmati, tiesiog sudėkite jį tiesiai į keptuvę
- Naudokite aukštos kokybės tvirtą puodą, kad gerai paskirstytumėte šilumą, ir įsitikinkite, kad dangtis tinkamai užsideda
- Nors likučius galima pašildyti, šį skanų ryžių patiekalą tikrai geriausia valgyti po patiekimo
- Norėdami gauti tikrų autentiškų indiškų pilau ryžių, naudokite ghi vietoj augalinio aliejaus
- Sudėję visus ingredientus, pasiekę užvirimo tašką ir uždėję dangtį, nustatykite kaitlentę iki žemo lygio.
Iš ko gaminami pilau ryžiai?
Pilau – tai kvapnus ryžių patiekalas, virtas su rinktiniais prieskoniais.
Už milijono mylių nuo paprastų virtų ryžių jie skonis ir kvepia kaip sapnas. Išvaizda ji patraukia akį nuostabia ryškia geltona spalva, kuri daro jį dar patrauklesnį.
Tipiški pilau ryžiams naudojami prieskoniai skiriasi, nors kmynų sėklos, ciberžolė, kardamono ankštys, cinamonas ir lauro lapai yra standartiniai.
Iš kur kilę pilau ryžiai?
Patiekalas paprastai patiekiamas Šiaurės Indijoje, nors gaminimo technika kilusi iš Persijos, kuri dabar žinoma kaip Iranas.
Dabar tai mėgstamiausias karis Indijoje, JK, JAV ir daugelyje pasaulio vietų.
Kada buvo išrastas Pilau?
Seniausias žinomas pilau ryžių receptas kilęs iš 10-ojo amžiaus persų mokslininko. Šis senosios mokyklos gurmanas ir universalus genijus, Vakaruose žinomas kaip Avicena, rašė apie dienos patiekalų gydomąsias savybes, įskaitant daugybę pilau receptų.
Nors jis galbūt ir neišrado pilau, jis tai dokumentavo ir buvo plačiai skaitomas. Dėl to jis buvo žinomas kaip šiuolaikinio pilau arba plovo tėvas.
Egzistuoja daugybė teorijų, kad tai siekia senovės laikus, o senovės Indijos ir Irano civilizacijos, kaip sakoma, nusisuka nuo virtų ryžių ir mėgsta aštraus plovo skonį.
Kuo skiriasi pilau ir basmati?
Basmati yra ryžių rūšis, naudojama patiekale, žinoma kaip pilau. Basmati yra ilgi, plonagrūdžiai aromatiniai ryžiai. Tradiciškai jis auginamas Indijoje, Nepale ir Pakistane.
Kaip laikote plovą?
Šaldymas
Likęs pilau gali būti laikomas sandariame inde šaldytuve iki 3 dienų. Kad nesusidarytų kondensatas, dėl kurio ryžiai gali įmirkti, prieš šaldydami leiskite ryžius atvėsti iki kambario temperatūros.
Sušalimas
Pilau galima užšaldyti iki 1 mėnesio. Norėdami užšaldyti, atvėsusius ryžius paskleiskite ant kepimo skardos, kad greitai užšaltų, tada perkelkite į šaldiklyje tinkamą indą arba uždaromą maišelį. Atšildykite per naktį šaldytuve arba pašildykite tiesiai iš užšaldytų.
Kaip kaitinate plovą?
Norėdami pašildyti, naudokite mikrobangų krosnelę, sudėkite ryžius į mikrobangų krosnelėje tinkamą indą, įlašinkite kelis lašus vandens ir kaitinkite kas 1 minutę, kol sušils. Arba pašildykite ant viryklės, maišydami ryžius keptuvėje ant vidutinės ugnies ir, jei reikia, įpilkite šlakelį vandens arba sultinio. Taip pat galite pašildyti orkaitėje, uždengę ryžius folija ir kepdami 300 °F (150 °C) temperatūroje 15–20 minučių. Prieš patiekdami visada įsitikinkite, kad ryžiai yra gerai pašildyti.
Kaip žinoti, kada išvirti pilau ryžiai?
Ryžių grūdai turi būti kieti ir šiek tiek minkšti, o ne sutirštėję ar permirkę.
Ar tai plovas ar pilau ryžiai?
Pilau kartais vadinamas plovu, pilaw, pullao arba pilavu, priklausomai nuo šalies, kurioje jis gaminamas. Žodis (o gal turėtume sakyti „žodžiai“) reiškia gaminimo techniką, o ne patį patiekalą.
Technika yra tokia, kad nevirti ryžiai sugertų ghi, sviestą ar aliejų, kol jie troškinami keptuvėje, o kiti ingredientai, pvz., svogūnai ar vištiena, pridedami prieš virti verdančiame sultinyje su prieskoniais.
Kodėl pilau ryžiai yra geltoni?
Šie geltoni ryžiai savo šlovingą spalvą įgauna iš ciberžolės. Veikdamas kaip natūralus dažiklis, šis puikus prieskonis ryžiams suteikia aukso geltonumo spalvą.
Ar galiu naudoti lengvai paruoštus ryžius pilau?
Šiam pilau ryžių receptui rekomenduoju naudoti klasikinius basmati ryžius.
Daugiau nuostabių indiškų garnyrų receptų
Pagardinkite savo šonus ir pridėkite kelis iš šių receptų į savo naminę kario šventę:
Spausdinti
📖 Receptas
Pilau ryžių receptas
Visas laikas:
35 minutes
Išeiga:
6 porcijos 1x
Dieta:
Veganas
Aprašymas
Daugiau niekada neužsisakykite Pilau ryžių išsinešimui! Sužinokite, kaip pagaminti lengvą indiško garnyro receptą atlikdami kelis paprastus veiksmus. Puiku su kariu!
Ingredientai
Vienetai
Skalė
- 3 šaukštai augalinis aliejus
- 6 žalios kardamono ankštys, susmulkintos
- 1 cinamono lazdelė, maždaug 4 colių ilgio
- 1 svogūnas, smulkiai pjaustytas
- 1 česnako skiltelė, susmulkinta
- 2 puodeliai basmati ryžiai
- 1 arbatinis šaukštelis maltų kmynų
- 1 arbatinis šaukštelis malta ciberžolė
- 2 sveiki gvazdikėliai
- 2 lauro lapai
- 3 puodeliai vandens
Instrukcijos
- Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite augalinį aliejų. Suberkite sutrintas kardamono ankštis ir cinamono lazdelę ir švelniai pakepinkite apie 5 minutes arba tol, kol prieskoniai išlaisvins savo aromatus.
- Į puodą suberkite smulkiai supjaustytą svogūną ir pakepinkite apie 5 minutes arba kol svogūnas suminkštės ir taps skaidrus.
- Įmaišykite susmulkintą česnaką ir kepkite dar 2 minutes, dažnai maišydami, kad nesudegtų.
- Įdėkite basmati ryžių, maltų kmynų, maltų ciberžolių, sveikų gvazdikėlių ir lauro lapų. Energingai išmaišykite mišinį, kad ryžiai pasidengtų prieskoniais ir aliejumi.
- Supilkite 3 puodelius vandens, dar kartą išmaišykite ir padidinkite ugnį, kad mišinys lėtai užvirtų.
- Kai vanduo užvirs, uždenkite puodą sandariu dangčiu. Sumažinkite ugnį iki minimumo ir virkite apie 15 minučių arba tol, kol ryžiai suminkštės ir visiškai iškeps.
- Ryžius suplakite šakute, kad atsiskirtų grūdeliai, tada iš karto patiekite su mėgstamu kariu. Mėgaukitės!
- Paruošimo laikas: 10 minučių
- Virimo laikas: 25 minutes
- Kategorija: Garnyras
- Metodas: Virinama
- Virtuvė: Indijos
Mityba
- Porcijos dydis:
- Kalorijos: 302
- Cukrus: 0,6 g
- Natris: 6,7 mg
- Riebalai: 7,6 g
- Sotieji riebalai: 5,7 g
- Transriebalai: 0 g
- Angliavandeniai: 53,4 g
- Pluoštas: 2,2 g
- Baltymai: 5 g
- Cholesterolis: 0 mg