Jei ieškote aukščiausio patogaus maisto, šis Southern Slow Cooker Oxtail yra tai. Supakuotas su minkšta mėsa, sodriais skoniais ir kvapniu padažu, jis yra be galo skanus ir stebėtinai paprastas.

Nesvarbu, ar esate patyręs jaučio uodegos gaminimo profesionalas, ar naujokas, šis receptas suskaido kiekvieną žingsnį iki tobulumo. Patikėkite manimi, kai išbandysite šį jaučio uodegos troškinį, įtrauksite jį į mėgstamų lėtos viryklės receptų kaitą.
Kodėl man patinka šis skanus receptas
- Žemas ir lėtas virimas: puodas pašalina spėliones gaminant maistą. Lėtas kepimas jaučio uodegą paverčia tirpstančia burnoje minkšta jautiena.
- Skonio sprogimas: Paprikos, Vusteršyro padažo ir šviežių čiobrelių derinys sukuria labai sotų padažą.
- Universalumas: Derinkite su bulvių koše, ryžiais arba makaronais, kad būtų tobulas maistas.
- Likučiai auksiniai: Likusios jaučio uodegos kitą dieną dar skanesnės.


Kas yra Jaučio uodegos?
Jaučio uodegos, nepaisant savo pavadinimo, yra mėsinių galvijų uodega. Šis kirpimas vertinamas dėl želatininės tekstūros ir gebėjimo sukurti giliai prabangų padažą. Kai verdate jaučio uodegą žemai ir lėtai, jautienos kolagenas suyra, todėl gaunamas šilkinis, naminis padažas, kuris yra šio patiekalo esmė.
Jaučio uodegų galite rasti savo vietinėje bakalėjos parduotuvėje, dažnai šaldytų skyriuje arba prie mėsos prekystalio. Jų taip pat galima įsigyti specializuotose mėsos parduotuvėse ir verta paieškoti dėl savo turtingumo.
Koks jaučio uodegos skonis?
Jautienos jaučio uodegos skonis primena jautienos trumpų šonkaulių ir troškintos mėsos kryžminimą, tačiau turi daugiau gylio ir prabangesnės tekstūros, todėl šis receptas yra nuostabus. Kai kepama mažai ir lėtai, mėsa tampa minkšta, o kaulų čiulpų gausa užlieja padažą.
Jamaikos jaučių uodegos prieš pietus
Dievinu abu stilius, tačiau jie turi ryškių skirtumų:
- Jamaikos stilius: Pagardintos jaučio uodegos pasižymi ryškiais skoniais, tokiais kaip škotiškos paprikos, kario milteliai ir sojos padažas. Šis patiekalas, dažnai patiekiamas su ryžiais ir žirneliais, yra aštrus malonumas.
- Pietinės jaučio uodegos: Pietinė jaučio uodega, žinoma dėl savo pikantiškumo ir patrauklumo, derinama su daržovėmis, tokiomis kaip žalumynai, morkos ir lima pupelės. Gaminimo procese pagrindinis dėmesys skiriamas sultingam jaučio uodegų padažui ant bulvių košės ar ryžių paruošimo.
Kaip pasigaminti šį pietinės uždusintos jaučio uodegos receptą


- Miltus ir maltus prieskonius suberkite į dubenį ir išmaišykite. Norėdami sutaupyti laiko, galite nusipirkti paruoštų kreolų prieskonių.


- Jaučio uodegą pabarstykite prieskoniais pagardintuose miltuose.


- Pakepinkite jaučio uodegą dalimis, kol paruduos, tada perkelkite į lėtą viryklę.


- Paruoškite padažą toje pačioje keptuvėje, tada supilkite į puodą. Virkite aukštoje temperatūroje 6 valandas arba ant silpnos 9 valandas. Patiekite su mėgstamais priedais. Mėgaukitės!
Ką patiekti su jaučio uodega
Sandėliavimas ir likučiai
- Šaldytuvas: Laikyti sandariame inde iki 3-4 dienų.
- Šaldiklis: Užšaldykite likusias jaučio uodegas ir padažą iki 3 mėnesių.
- Pakaitinimas: Švelniai pašildykite ant viryklės ant vidutinės ugnies arba mikrobangų krosnelėje.
Mano geriausi patarimai, kaip geriausia jaučio uodega
- Nepraleiskite rudinimo: Ruda jaučio uodega olandiškoje orkaitėje, kad būtų turtinga.
- Naudokite kokybišką sultinį: Jautienos sultinys arba naminis sultinys pagerina padažą.
- Sureguliuokite nuoseklumą: Jei padažas per tirštas, palaipsniui pilkite daugiau sultinio.
Trikčių šalinimas
- Padažas per tirštas? Įpilkite daugiau jautienos sultinio arba vandens, maišykite iki vientisos masės.
- Jaučio uodegos per sūrios? Įdėkite nuskustą bulvę arba balansą su aštriu padažu ir valgomąja druska.
- Kieta mėsa? Pailginkite kepimo laiką – minkšta mėsa reikalauja kantrybės.


Ar galiu pasigaminti jaučio uodegas prieš tai jų neparudinęs?
Techniškai ne, bet patikėkite manimi, jūs nenorite praleisti šio žingsnio. Mėsos kepimas suteikia galutiniam patiekalui gilumo ir sodrumo. Prieš dedant jas į lėtą viryklę, verta skirti kelias papildomas minutes, kad jaučių uodegos būtų iki auksinės spalvos.
Kaip sužinoti, kada jaučio uodegos baigtos?
Mėsa turi būti minkšta ir nukristi nuo kaulų. Jei jis vis dar kietas, leiskite jam virti ilgiau – verta laukti!
Ar galiu naudoti greitąjį puodą vietoj lėtos viryklės?
absoliučiai! Jaučio uodegos troškinį galite virti aukštu slėgiu 45-50 minučių, o po to natūraliai atsipalaiduokite.
Kaip pašildyti jaučio uodegas jų neišdžiovinus?
Švelniai pakaitinkite ant viryklės ant mažos ugnies, įpilkite šlakelį sultinio, kad padažas išliktų vientisas.
Ar jaučio uodega tampa minkštesnė, kuo ilgiau ją verdate?
absoliučiai! Kaip ir jautienos šonkauliai, jaučio uodega puikiai trokšta mažai ir lėtai. Jungiamasis audinys ir čiulpai laikui bėgant suyra, todėl mėsa tampa neįtikėtinai minkšta, o padažas sodrus.
Ar galite perkepti jaučio uodegą?
Jaučio uodegą perkepti sunku, bet įmanoma. Jei kepsite per ilgai, mėsa gali tapti minkšta ir prarasti savo struktūrą. Stebėkite gaminimo laiką ir siekite tobulo „nukritimo nuo kaulo“ švelnumo.
Kam turėčiau marinuoti jaučio uodegą?
Mėgstu marinuoti jaučio uodegas raudonojo vyno, trinto česnako, šviežių čiobrelių ir žiupsnelio paprikos mišinyje. Jis minkština mėsą ir suteikia jai neįtikėtino skonio prieš lėtai kepant.
Kodėl mano jaučio uodegos yra guminės?
Gumiškumas reiškia, kad jie virti nepakankamai ilgai. Jaučio uodegoms reikia laiko suardyti kietus jungiamuosius audinius, todėl kepkite, kol mėsa taps minkšta.
Kodėl jaučio uodega tokia brangi?
Jaučio uodega anksčiau buvo sumažintas biudžetas, tačiau jo populiarumas išaugo. Tai taip pat yra maža gyvūno dalis, o tai reiškia, kad yra mažesnė pasiūla, palyginti su kitais pjūviais. Bet patikėkite manimi, skonis ir tekstūra verti kiekvieno cento.


Kaip valote jaučio uodegas prieš gaminant maistą?
Pradėkite mirkydami juos šaltame vandenyje su actu arba citrinos sultimis, kad pašalintumėte nešvarumus. Tada kruopščiai nuplaukite juos po tekančiu vandeniu. Prieš pagardindami, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Kodėl jaučio uodegą aptepate miltais?
Jaučio uodegų apibarstymas miltais prieš skrudinimą padeda sukurti tirštesnę, šilkesnę padažą. Miltai verdant susimaišo su sultimis, natūraliai sutirštėja padažas.
Kuo jaučio uodega skanu?
Dėl lėto virimo ir sočių, kvapnių ingredientų, tokių kaip svogūnai, česnakai, šviežios žolelės ir Vusterio padažas, jaučio uodega išties spindi. Kauluose esantys čiulpai suteikia patiekalui papildomo gylio.
Iš ko gaminamas jaučio uodegų padažas?
Jaučio uodegos padažas gaminamas iš virimo metu išsiskiriančių sulčių, sumaišytų su sultiniu, Vusterio padažu ir prieskoniais. Sutirštinkite jį kukurūzų krakmolo srutomis arba miltais, kad gautumėte prabangią, aksominę tekstūrą.
Daugiau jaučio uodegos receptų, kurie jums patiks
Spausdinti
📖 Receptas


Lėtos viryklės jaučio uodegos receptas
Visas laikas:
8 valandos 20 minučių
Išeiga:
8 porcijomis 1x
Dieta:
Mažas laktozės kiekis
Aprašymas
Sužinokite, kaip geriausiai virti jaučio uodegas, naudodami šį Pietų lėtos viryklės jaučio uodegų receptą. Laukia švelni mėsa, pasmaugta sodriu padažu, jautienos sultinys.
Ingredientai
Vienetai
Skalė
Jaučio uodegoms:
Padažui:
- 1 didelis geltonas svogūnas, smulkiai pjaustytas
- 1 žalios paprikos, smulkiai pjaustytos
- 4 česnako skiltelės, susmulkintos
- 3 valg pomidorų pasta
- ½ puodelis universalūs miltai
- 4 puodeliai jautienos sultinio
- 2 valg Worcestershire padažas
- ½ šaukštelio kajeno pipirai (nebūtina)
- 3 šakelių šviežių čiobrelių
- 1 lauro lapas
- druskos ir pipirų pagal skonį
Instrukcijos
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, česnako miltelius, svogūnų miltelius, papriką, druską ir juoduosius pipirus. Suberkite jaučių uodegas į pagardintų miltų mišinį, kol pasidengs tolygiai.
Didelėje keptuvėje ant vidutinės-stiprios ugnies įkaitinkite augalinį aliejų. Partijomis apkepkite miltais pabarstytus jaučio uodegas iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos, maždaug 3–4 minutes iš kiekvienos pusės. Parudavusias jaučio uodegas perkelkite į lėtą viryklę.
Į tą pačią keptuvę sudėkite svogūnus, papriką ir česnaką. Virkite ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami, kol suminkštės ir kvapnūs, apie 3–4 minutes. Įmaišykite pomidorų pastą ir virkite 1 minutę.
Pabarstykite miltais ant troškintų daržovių ir gerai išmaišykite, kad apsemtų. Palaipsniui supilkite jautienos sultinį, nusausinkite keptuvę ir nugramdykite apskrudusius gabaliukus. Įmaišykite Worcestershire padažą, kajeno pipirus, čiobrelius ir lauro lapą. Virkite 3-4 minutes, leiskite padažui šiek tiek sutirštėti.
Padažą užpilkite ant jaučio uodegų lėtoje viryklėje taip, kad mėsa būtų visiškai apsemta. Uždenkite ir virkite ant silpnos ugnies 8-10 valandų arba ant stiprios ugnies 5-6 valandas, kol jaučio uodegos nukris nuo kaulų.
Iš lėtos viryklės išimkite čiobrelių šakeles ir lauro lapą. Paragaukite padažo ir, jei reikia, pagardinkite druska ir pipirais. Patiekite uždusintas jaučio uodegas ant baltų ryžių, bulvių košės ar kukurūzų duonos. Jei norite, papuoškite šviežiomis petražolėmis.
Pastabos
Esant dideliam lėtos viryklės nustatymui, jaučio uodegos iškeps 5–6 valandas.
- Paruošimo laikas: 20 minučių
- Virimo laikas: 8 valandos
- Kategorija: Vakarienė
- Metodas: Lėta viryklė
- Virtuvė: Amerikos
Mityba
- Porcijos dydis: 3 jaučio uodegos kaulai su padažu
- Kalorijos: 589
- Cukrus: 2,8 g
- Natris: 751,5 mg
- Riebalai: 24,9 g
- Sotieji riebalai: 11 g
- Transriebalai: 0,7 g
- Angliavandeniai: 18,8 g
- Pluoštas: 1,7 g
- Baltymai: 73,5 g
- Cholesterolis: 229,4 mg