Šiuolaikinis autentiškos Indijos klasikos posūkis, šis orkaitės keptuvės vištienos tikka receptas yra puikus būdas greitai ir lengvai pasimėgauti indišku mėgstamu patiekalu namuose nenaudojant tradicinio tandūro.

Sultingi vištienos gabalėliai, pagardinti subtiliai pagardintu marinatu, puikiai iškepti orinėje gruzdintuvėje, kad būtų sveikesnis būdas mėgautis vištienos tikka. Geriausia, kad paruošti šį nuostabų receptą užtrunka tik 20 minučių.
Taigi, ar esate pasiruošę gaminti šį autentišką vištienos tikka patiekalą orkaitėje? Štai kaip tai padaryti iki tobulumo.
Kodėl jums patiks šis oro gruzdintuvės vištienos tikka receptas
- Nuostabus prieskonių pasirinkimas gamina restorano stiliaus vištienos tikką, suteikiančią jums a nuostabus kvapas ir gilus sodrus skonis.
- Oro gruzdintuvų receptuose sunaudojama mažiau aliejaus, pridedant a sveikesnis pasukti į autentišką indų klasiką.
- Šis receptas nuo pradžios iki pabaigos užtrunka šiek tiek daugiau nei 20 minučių – puikiai tiks vidurio savaitės valgis!
- Jūs galite įgnybti šis tandoori vištienos tikka receptas atitinka jūsų asmeninį skonį.
Jums reikalinga įranga
Prieš pradėdami gaminti savo keptuvę su vištienos tikka receptu, turite turėti keletą svarbių virtuvės įrangos dalių, kurias turėsite įsigyti.
- Oro gruzdintuvė – šios mažos smulkmenos per pastaruosius kelerius metus visiškai pakeitė maisto gaminimą.
- Maišymo dubuo – įsigykite sau didelį maišymo dubenį, kad paruoštumėte šį vištienos tikka oro keptuvės receptą
- Prieskonių malūnėlis – šviežiai malti prieskoniai turi ypatingą pakylėtą kvapą, todėl šis patiekalas tampa dar įspūdingesnis
Kaip pasigaminti oro gruzdintuvą vištienos tikka


Paruoškite visus savo ingredientus.


Į didelį maišymo dubenį sudėkite jogurtą, citrinos sultis, česnaką ir imbierą.


Sumaišykite.


Į jogurtą suberkite visus džiovintus prieskonius.


Gerai išmaišykite ir dabar turėsite aštrų jogurto marinatą!


Į marinatą sudėkite pjaustytą vištieną.


Maišykite, kol visi vištienos paviršiai pasidengs.


Įpilkite raudonųjų ir žaliųjų pipirų.


Marinuoti kelias valandas, bet geriausia per naktį.


Įdėkite į oro gruzdintuvą.
Populiarūs pakaitalai
- Jogurtas: Norėdami gauti tirštesnį marinatą, naudokite graikišką jogurtą arba rinkitės jogurtą be pieno, jei jums reikia veganiško pasirinkimo. Pasukas gali būti naudojamos ir švelnesniam marinatui.
- Vištiena: Norėdami pasirinkti vegetarišką alternatyvą, vištieną pakeiskite tofu, paneer arba dideliais grybais. Taip pat galite naudoti ėrieną, jautieną ar krevetes, kad gautumėte kitokį posūkį.
- Paprika: Jei jums labiau patinka kitos daržovės, puiki alternatyva yra cukinijos, vyšniniai pomidorai arba baklažanai. Šios parinktys puikiai išsilaiko kepant ant grotelių ir suteikia ryškios spalvos bei skonio.
- Augalinis aliejus: Vietoj augalinio aliejaus gali būti naudojamas alyvuogių aliejus, kokosų aliejus arba bet koks neutralus aliejus, priklausomai nuo jūsų pageidavimų.
Ką patiekti su vištiena Tikka
Naanas arba Roti
Vištienos Tikka derinkite su šiltu naan, roti arba paratha. Šios duonos gali būti patiekiamos paprastos arba apteptos sviestu arba ghi, kad būtų papildomo sodrumo.
Ryžiai
Patiekite kartu su basmati ryžiais, kmynais pagardintais jeera ryžiais arba biryani. Tikkoje esantys kvapnūs prieskoniai puikiai papildo subtilų ryžių skonį.
Salotos
Gaivios salotos, pagamintos iš agurkų, pomidorų, svogūnų ir citrinos sulčių, yra gaivus. Agurkų raita arba paprastas jogurto padažas taip pat puikiai atvėsina gomurį.
Čatniai
Mėtų čatnis, tamarindo čatnis arba jogurto padažas sustiprina vištienos Tikka skonį ir suteikia gražų kontrastą.
Ant grotelių keptos daržovės
Paprikos, cukinijos ir svogūnai yra puikūs priedai, kai kepami ant grotelių kartu su tikka ir suteikia jūsų patiekalui įvairumo ir tekstūros.


Kaip naudoti vištienos Tikka
- Įvyniojimais arba rulonais: Padarykite vištienos tikka įvyniojimus arba suktinukus. Užtepkite čatnį ant roti arba tortilijos, sudėkite vištieną, griežinėliais pjaustytus svogūnus ir šiek tiek jogurto arba majonezo, tada susukite, kad gautumėte skanų, nešiojamąjį patiekalą.
- Salotose: Susmulkinkite išvirtą vištienos tikką ir sumaišykite su žalumynų mišiniais, vyšniniais pomidorais, agurkais ir citrininiu vinigretu arba jogurtiniu užpilu, kad salotos būtų sočios.
- Kaip Užkandis: patiekite vištienos iešmelius kaip vakarėlio užkandį kartu su padažais, pavyzdžiui, mėtų čatnis arba tamarindo čatnis.
- Kariuose: Įdėkite ant grotelių keptos vištienos tikka į kario padažą, pvz., sodrią masala iš pomidorų, kad sukurtumėte vištienos Tikka Masala. Patiekite su ryžiais arba naanu, kad gautumėte išsamų patiekalą.
- Sumuštiniuose ar mėsainiuose: Į sumuštinius ar mėsainius įdėkite vištienos tikką kartu su salotomis, pomidorais, svogūnais ir raita arba majonezo gabalėliu, kad gautumėte skoningo skonio.
- Picos užpilas: Naudokite vištienos tikką kaip naminės picos užpilą. Sumaišykite su sūriu, svogūnais ir paprikomis, tada kepkite, kol pluta taps auksinės spalvos, o sūris išsilydys.
Kas yra oro gruzdintuvė vištienos tikka?
Šis receptas sujungia geriausius tradicinės virtuvės patiekalus su šiuolaikinėmis technologijomis, kad receptas būtų tikrai tinkamas kiekviename langelyje.
Vištienos tikka yra labai mėgstama Indijos virtuvės patiekalų, nuostabi stambios vištienos, marinuotos kvapniu prieskonių mišiniu, mišinys. Kai jis kepamas oro gruzdintuvėje – šiuolaikišku virtuvės prietaisu, kurį, regis, visi įsimylėjo, jis tampa oro gruzdintuve vištienos tikka!
Jei esate didelis indiško maisto gerbėjas, bet dažnai jaučiate, kad neturite pakankamai laiko kepti restorano stiliaus vištienos tikką, šis receptas jums!
Ar tikrai galite kepti vištienos tikką oro gruzdintuvėje?
absoliučiai!
Indijos restoranai dažniausiai gamina vištienos tikką senamadiškoje tandūrinėje krosnyje. Tai klasikinė molinė krosnis, kuri šimtus metų buvo didelė Indijos virtuvės dalis.
Maisto gaminimas tandyre padeda išgauti nuostabų rūkymo skonį ir kvapą, tokį, koks gaunamas gaminant aukštoje temperatūroje. Oro gruzdintuvės negali to tiksliai atkartoti, tačiau jos tikrai puikiai atlieka panašų suanglėjusį skonį, cirkuliuodamos orą aplink marinuotą vištieną.
Kodėl oro gruzdintuvėje esanti vištiena tokia sultinga?
Oro gruzdintuvės veikia cirkuliuodamos karštą orą aplink vištieną, taip padedant jai iškepti tolygiai ir neleidžiant jai išdžiūti.
Kaip užtikrinti, kad vištiena neišdžiūtų keptuvėje?
Svarbiausias dalykas, kai kalbama apie vištienos kepimą orinėje keptuvėje, yra neperkepti vištienos.
Tai mėsa, kuri dažnai laikoma sausa, tačiau jei vištienos kepsite ne per ilgai, kepant orinėje gruzdintuvėje ji turi išlikti sultinga.
Vištienos krūtinėlės turi būti kepamos 160 °F temperatūroje – jei viršysite, jos gali išdžiūti.
Būtinai išvirkite vištienos tikką iki 160 °F ir laikykitės toliau pateiktų laiko. Naudokite mėsos termometrą, kad įsitikintumėte, jog vištiena yra visiškai iškepusi.
Kiek laiko reikia kepti vištieną ore esant 375 temperatūrai?
Kepkite vištieną ore 190 ° C (375 ° F) temperatūroje maždaug 12–15 minučių. Įpusėjus kepimui būtinai pakratykite oro gruzdintuvės padėklą arba krepšelį. Taip vištiena iškeps tolygiai.


Kaip laikote vištienos tikką?
Šaldymas
- Virta vištiena Tikka: Laikyti sandariame inde šaldytuve iki 3-4 dienų.
- Marinuota nevirta vištiena: laikykite šaldytuve iki 24 valandų sandariame inde.
Sušalimas
- Virta vištiena Tikka: visiškai atvėsus, užšaldykite sandariame inde arba šaldymo maišelyje iki 2-3 mėnesių.
- Marinuota nevirta vištiena: užšaldykite šaldiklyje saugiame inde iki 2 mėnesių. Prieš gamindami, atšildykite šaldytuve.
Pakaitinimas
- Mikrobangų krosnelė: Pakaitinkite trumpais intervalais, kol sušils.
- Orkaitė: 10–15 minučių pašildykite 350 °F (175 °C) orkaitėje, uždengę folija, kad išlaikytų drėgmę.
- Viryklė: Pakaitinkite keptuvėje ant vidutinės ugnies su šlakeliu vandens arba sultinio, kad vištiena išliktų drėgna.
Daugiau vištienos kario receptų
Norite pasigaminti dar nuostabesnių vištienos kario receptų? Laimei, turiu daugybę jų, kuriuos galite išbandyti. Puikiai tinka viskam nuo greito ir lengvo savaitės vidurio patiekalų iki patiekalų ypatingoms progoms, kad sužavėtų jūsų draugus ir šeimą, mano vištienos kario patiekalai yra skanūs!
- Chicken Korma – kreminė klasika, vištienos korma yra puikus karis tiems, kurie nemėgsta aštraus maisto. Nuostabus patiekalas su daugybe skonio
- Lengvas vištienos karis – sodrūs skoniai ir dangiški kvapai paverčia šį vieno puodo vištienos kario receptą sensacija. Jį pagaminti taip paprasta, o tai reiškia, kad jis taps neabejotina sėkme, kuri patiks visai šeimai
- Chicken chaat – geriausias indiškas gatvės maistas, vištienos chatas yra turtinga, aštri patiekalo svajonė. Tik vienas paragavimas ir būsi parduotas
- Vištienos patija – nors dauguma žmonių mėgsta vištienos tikką arba vištienos kormą, šis neįtikėtinas persiškas karis yra nepakartojamas perlas, kurį būtinai turėtumėte išbandyti.
Spausdinti
📖 Receptas


Oro gruzdintuvės vištienos Tikka receptas
Visas laikas:
2 valandos 32 minutės
Išeiga:
4 patiekiamas kaip pagrindinis patiekalas 1x
Dieta:
Be glitimo
Aprašymas
Mėgaukitės sveikesniu klasikinio patiekalo posūkiu pagal šį „Air Fryer Chicken Tikka“ receptą su prieskoniais pagardinta vištiena, puikiai pagaminta orinėje gruzdintuvėje, kad būtų skanus maistas.
Ingredientai
Vienetai
Skalė
- ½ puodelis natūralaus jogurto
- 1 valgomasis šaukštas citrinos sultys
- 1 valgomasis šaukštas augalinis aliejus
- 2 česnako skiltelės, susmulkintos
- 1 colių šviežio imbiero, malto
- ½ šaukšto maltų kmynų
- ½ šaukšto maltos kalendros
- ½ arbatinio šaukštelio ciberžolės milteliai
- ½ arbatinio šaukštelio paprika
- ½ arbatinio šaukštelio garam masala
- ¼ arbatinio šaukštelio maltos ožragės (nebūtina)
- ¼ arbatinio šaukštelio kajeno pipirai
- ½ arbatinio šaukštelio druskos
- 1.1 svarų vištienos šlaunelių be kaulų, be odos, supjaustytų kąsnio dydžio gabalėliais
- 2 paprikos), supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais
- 1 didelis raudonasis svogūnas, supjaustytas kąsnio dydžio gabalėliais
- 10 vyšniniai pomidorai, perpjauti per pusę
Instrukcijos
- Dideliame dubenyje suplakite paprastą jogurtą, citrinos sultis ir augalinį aliejų iki vientisos masės.
- Įmaišykite česnaką, imbierą, maltus kmynus, maltas kalendras, ciberžolės miltelius, papriką, garam masala, maltą ožragę (jei naudojate), kajeno pipirus ir druską. Maišykite, kol visi ingredientai gerai susimaišys, sudarydami vientisą marinatą.
- Į marinatą sudėkite vištienos gabalėlius, paprikas, raudonųjų svogūnų gabalėlius ir vyšninius pomidorus. Įsitikinkite, kad viskas tolygiai padengta. Uždenkite dubenį plastikine plėvele ir padėkite į šaldytuvą bent 2 valandoms, geriausia per naktį, kad įsiskverbtų skoniai.
- Įkaitinkite keptuvę iki 375 °F (190 °C) 3–5 minutes.
- Lengvai sutepkite oro gruzdintuvės krepšį, kad nepriliptų.
- Marinuotą vištieną, paprikas, raudonąjį svogūną ir vyšninius pomidorus išdėliokite vienu sluoksniu oro gruzdintuvės krepšelyje. Priklausomai nuo oro gruzdintuvės dydžio, jums gali tekti gaminti porcijomis.
- Kepkite ore 190 °C (375 °F) temperatūroje 12–15 minučių, iki pusės pakratydami krepšelį, kad kepimas būtų tolygus. Kepkite, kol vištiena visiškai iškeps ir šiek tiek apdegs krašteliais, daržovės suminkštės, o vyšniniai pomidorai šiek tiek apskrus.
- Iškepusį vištienos tikką, daržoves ir vyšninius pomidorus perkelkite į patiekimo indą. Kad maistas būtų pilnas, patiekite karštą su naanu, ryžiais arba salotomis.
- Paruošimo laikas: 20 minučių
- Marinavimo laikas: 2 valandas
- Virimo laikas: 12 minučių
- Kategorija: Vakarienė
- Metodas: Oro Fry
- Virtuvė: Indijos
Mityba
- Porcijos dydis:
- Kalorijos: 285
- Cukrus: 9,9 g
- Natris: 437,1 mg
- Riebalai: 11,2 g
- Sotieji riebalai: 5,1 g
- Transriebalai: 0 g
- Angliavandeniai: 16,1 g
- Pluoštas: 4,2 g
- Baltymai: 30,6 g
- Cholesterolis: 121,2 mg