Meksikietiško stiliaus picadillo su jautiena, čili ir bulvėmis, kurią labai lengva pagaminti ir puikiai tinka mėgautis su ryžiais, tortilijomis, tacos ir kt.
Picadillo yra tradicinis patiekalas daugelyje Lotynų Amerikos šalių, kurių versijos skirtinguose regionuose yra skirtingos, o šis yra meksikietiško picadillo stiliaus. Tai gana paprastas vienos keptuvės receptas, kurio pagrindą sudaro malta jautiena, bulvės ir čili, kartu su pomidorais ir sultiniu padažui. Prieskoniai yra česnakai, paprika, raudonėliai ir kmynai. Didžioji padažo dalis yra išvirta, todėl galite mėgautis šiuo picadillo tacos, quesadillas ir kt., bet taip pat galite jį patiekti kaip troškinys su ryžiais.
Meksikos Pikadilas
Paruošimo laikas:10 minučių Virimo laikas:35 minutes Bendras laikas:45 minutes Porcijos: 4
Meksikietiško stiliaus picadillo su jautiena, čili ir bulvėmis, kurią labai lengva pagaminti ir puikiai tinka mėgautis su ryžiais, tortilijomis, tacos ir kt.
ingridientai
- 1 svaras maltos jautienos
- 1 svaras bulvių, supjaustytų kubeliais
- 1 svogūnas, supjaustytas kubeliais
- 1 poblano pipiras, supjaustytas kubeliais *
- 1 jalapeno pipiras, supjaustytas kubeliais*
- 3 skiltelės česnako, susmulkintos
- 1 arbatinis šaukštelis paprikos
- 2 arbatiniai šaukšteliai raudonėlio
- 2 arbatinius šaukštelius kmynų
- 1 (14,5 uncijos) skardinė pomidorų, susmulkintų (arba didelių pomidorų, supjaustytų kubeliais)
- 1 puodelis jautienos sultinio
- druskos ir pipirų pagal skonį
kryptys
- Jautienos maltą mėsą kepkite didelėje keptuvėje ant vidutinės ir stiprios ugnies, kepimo metu ją suskaidykite, prieš padėdami į šalį, keptuvėje palikdami 1 šaukštą riebalų.
- Sudėkite bulves, svogūną, poblano ir jalapeno ir kepkite, kol suminkštės, maždaug 10–15 minučių.
- Suberkite česnaką ir papriką, išmaišykite ir kepkite, kol pasidarys kvapnus, maždaug minutę.
- Sudėkite jautieną, pomidorus ir sultinį, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite, kol didžioji dalis skysčio nugaruos, maždaug 5 minutes.
- Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį ir mėgaukitės!
Variantas: * Pagal skonį naudokite bet kokį jalapeno, serrano, poblano, anaheim ir (arba) žaliosios paprikos derinį.
Variantas: Įdėkite 1 kubeliais supjaustytą morką.
Variantas: Pabaigoje pridėkite 1/2 puodelio žirnių.
Variantas: Sutrinkite pomidorus, jalapeną, česnaką ir 1/2 svogūno.
Patarimas: Patiekite ant ryžių su tortilijomis.
Patarimas: Naudokite tacos, burrito, kesadilijose ir kt.