„Takuan“ yra tas ryškiai geltonas, traškus marinatas, kurį dažnai randate suši ritinėliuose ar „Bento“ dėžutėse. Pagaminta iš „Daikon Ridish“, jis yra saldus, aštrus ir labai lengvai pagamintas namuose. Jokių išgalvotų įrankių, jokios ilgos fermentacijos. Tiesiog paprasti ingredientai ir kelios dienos kantrybės.

Greiti patarimai prieš pradėdami
- Pjaustykite „Daikon“ ploną, kad greitesnis marinavimas.
- Naudokite stiklinius stiklainius, plastikas gali absorbuoti kvapus.
- Ciberžolė suteikia „Takuan“ klasikinę geltoną spalvą.
- 3 dienas laikykitės kambario temp, tada šaldykite.
- Skonis geresnis po savaitės, jei galite palaukti!
Spausdinti
📖 Receptas

Takuanas
Aprašymas
„Takuan“ yra tradicinis japonų ir korėjietiškas patiekalas, dažnai patiekiamas valgymo pabaigoje, kaip užpilas arba su suši. Galbūt žinote, kad tai Takuwanas, Takuan-Zuke ir arba Danmuji (korėjiečių kalba). Sužinokite, kaip padaryti šį lengvą „Takuan“ receptą vos keliais paprastais veiksmais.
Ingredientai
Vienetai
Skalė
- 1 DAIKON RIDISH
- 15ml (1 šaukštas) druska
- 125ml (½ puodelio) cukrus
- 125ml (½ puodelio) Ryžių vyno actas
- 5ml (1 šaukštelis) malta ciberžolė
- 125ml (½ puodelio) vanduo
Instrukcijos
- Nulupkite ridikėlius ir tada supjaustykite juos, kaip norima (žr. Pastabas).
- Pabarstykite druska ir palikite 2 valandas, kad ištrauktumėte drėgmę.
- Į puodą sudėkite druską, cukrų, actą, vandenį ir ciberžolę ir užvirkite.
- Toliau maišykite marinavimo mišinį, kol visa druska ir cukrus ištirps. Atidėkite, kad atvėstų.
- Išpauskite drėgmės perteklių iš ridikėlių ir padėkite daržovę į sterilizuotą, hermetišką laikymo indą.
- Supilkite marinavimo skystį, įsitikinkite, kad visi ridikėlių paviršiai yra padengti.
- Palaukite mažiausiai 2 dienas, bet, pageidautina, 1 mėnesį, kol skoniai išsivystys.
- Patiekite su dubeniu ryžių ar miso sriubos.
Pastabos
- Kai kurie metodai reiškia, kad visos ridikėliai nepažeista ir pjaustant jį tik po to, kai jis ilgą laiką buvo fermentuotas.
- Tradiciškai Takuanas supjaustomas į plonus raundus arba julienned. Tokiu atveju aš naudojau „Kitchenaid“ daržovių pjaustytuvą ir sukūriau lakštus. Tai suteikia vietos kūrybiškumui, pvz., Pjaustant juos į „Fettuccini“ primenančias sruogas, kad būtų geriausi ryžiai.
- Ciberžolė naudojama skolinti ridikėliams auksinę spalvą. Tradiciškai ridikėliai po ilgų marinavimo laikotarpių natūraliai tampa geltona. Šiomis dienomis sparčiosios klavišai yra siaučiantys, todėl naudojami ciberžolė.
- Prep laikas: 30 minučių
- Virkite laikas: 10 minučių
- Kategorija: Marinavimas
- Metodas: Virti
- Virtuvė: Japonų kalba
Mityba
- Pervedimo dydis:
- Kalorijos: 22
- Cukrus: 5,1 g
- Natris: 355,5 mg
- Riebumas: 0 g
- Sočiųjų riebalų: 0 g
- Trans riebalai: 0 g
- Angliavandeniai: 5,3 g
- Pluoštas: 0,1 g
- Baltymas: 0 g
- Cholesterolis: 0 mg

Patarimai ir variantai
- Ciberžolės alternatyvos: Išbandykite šafrano ar geltonųjų burokėlių sultis, jei ciberžolė nėra jūsų reikalas.
- Skonio vingis: Pridėkite žiupsnelį čili dribsnių arba „Kombu“ gabaliuką prie stiklainio, kad gautumėte papildomą smūgį.
- Natūralus saldumas: Sukeiskite cukrų, skirto mirinui ar klevų sirupui, kad būtų kitoks skonio gylis.
- Tekstūros valdymas: Pjaustykite skiediklį, kad greitesnis, minkštesnis marinuotas marinatas arba storesni, kad būtų galima traškinti.
- Trumpai laiko? Naudokite mandoliną tolygiai pjaustydami „Daikon“ ir paspartinkite paruošimą.

Tarnaujantys pasiūlymai
- Suši ir maki ritinėliai: Supjaustykite juostelėmis ir susukite į naminį suši.
- Bento dėžutės: Prideda ryžių ir baltymų patiekalų spalvą, traškumą ir pusiausvyrą.
- Ryžių dubenys: Patiekite šalia keptos mėsos, tofu ar maišant keptų daržovių.
- Rameno užpildai: Keletas takuano gabalų prideda aštrų kontrastą.
- Gomurio valiklis: Mėgaukitės turtingų ar aštrių patiekalų puse.
- Saldus aitriosios paprikos vištienos kepimas: Takuanas prideda traškumo ir šiek tiek tango, kad subalansuotų padažo saldumą.
- Bami Goreng: Aštrus, marinuotas skonis padeda sumažinti keptų makaronų turtingumą.
- Burokėlių ir moliūgų salotos: Takuanas atneša ryškumą ir traškumą, kad būtų kontrastuojamos minkštos, saldžios daržovės.

Kiti marinuotų marinatų receptai
- Cukės marinatas: Pažvelkite į šį lengvą receptą. Galite pakartotinai naudoti kai kuriuos „Takuan“ marinatų prieskonius.