Mėgstate šį receptą? Dalinkitės meile!
Kas nemėgsta vištienos sparnelių? Yra kažkas tokio pasitenkinimo BBQ sparneliais, padengtais dūminiu barbekiu padažu ir iškepti iki tobulumo, bet pirmiausia turite juos paruošti.
Daugelis iš mūsų tiesiog „sparnuojame“, kai reikia pjaustyti vištienos sparnelius. Vis dėlto yra teisingas būdas tai padaryti ir tai greitas procesas, kai žinote, kaip tai padaryti. Vykdykite šiame vadove pateiktus veiksmus ir gausite meistriškai supjaustytus vištienos sparnelius, paruoštus iki tobulumo.
Štai kaip pjaustyti vištienos sparnelius kaip profesionalas!
Vištienos sparnelių pjaustymui reikalinga įranga
Prieš pradėdami pjaustyti vištienos sparnelius, jums reikės kelių svarbių įrangos dalių:
- Tvirta pjaustymo lenta – vištienai ir kitai mėsai pjaustyti rekomenduoju naudoti plastikinę pjaustymo lentą. Juos lengviau valyti, juos galima plauti indaplovėje
- Aštrus kaulinis peilis – kokybiškas šefo peilis labai svarbus pjaustant vištienos sparnelius. Bukas peilis apsunkins darbą ir gali būti net pavojingas
- Didelis dubuo – išklokite didelį dubenį popieriniu rankšluosčiu, prieš tai perkeldami sparnelius į lėkštę juos perpjovę
Kaip supjaustyti vištienos sparnelius
Pirmiausia atvėsinkite sparnus.
Padėkite vištienos sparnelį ant pjaustymo lentos.
Paimkite aštrų peilį ar žirkles.
Raskite jungtį tarp būgnelio ir plokščio.
Sulenkite sparną ties šia jungtimi, kad jis būtų geriau matomas ir pjovimo taškas būtų geriau matomas.
Jei naudojate virtuvines žirkles, pastatykite jas jungties vietoje ir tvirtai, sklandžiai perpjaukite jas, kad atskirtumėte būgną nuo plokščio.
Nustatykite jungtį, jungiančią butą su galiuku.
Sulenkite sparną, kad atskleistumėte šią jungtį, tada žirklėmis arba peiliu perpjaukite jį, atskirdami plokščią dalį nuo galo.
Tu tai padarei! Pakartokite procesą su likusiais vištienos sparneliais.
Apsvarstykite, ar reikia išmesti ar pasilikti sparno galiuką, kad galėtumėte gaminti atsargas. Antgaliai yra kvapnūs, tačiau juose yra mažai mėsos.
Vištienos sparnelius galite marinuoti, atnešti, kepti, šašlykinėje arba kepti.
Geriausi patarimai
- Naudokite aštrų peilį: Nuobodus peilis gali apsunkinti pjovimą ir yra pavojingesnis.
- Sulenkite sąnarius: Sulenkus jungtis jie atidengiami, todėl lengviau perpjauti.
- Laikykitės pastovaus: Pjovimo metu naudokite nedominuojančią ranką, kad pritvirtintumėte sparną.
- Nenaudokite per daug jėgos: Jei laikysitės pirmiau nurodytų punktų, jūsų peilis galės be jokių problemų perpjauti vištienos sparnelius. Papildomos jėgos panaudojimas gali reikšti, kad sugadinsite vištieną arba netyčia susipjaustysite.
Kodėl reikia pjaustyti vištienos sparnelius?
Nors daugelyje receptų reikia naudoti sveikus vištienos sparnelius, iš anksto supjaustę vištienos sparnelius gali būti lengviau kepti kiekvieną gabalėlį. Atskirdami vištienos sparnelių porcijas, maistą lengviau kontroliuoti. Jie geriau tinka ant grotelių, yra lengviau judinami ir apverčiami, o patiekiant vakarėlyje ar ant grotelių kepsninėje tampa tinkamesnis patiekalas.
Žinoma, galite nusipirkti iš anksto supjaustytų sparnelių, tačiau pjaustyti patiems paprasta!
Koks yra lengviausias būdas pjaustyti vištienos sparnelius?
Jums tereikia tvirtos pjaustymo lentos, aštraus peilio ir kelių toliau pateiktame vadove pateiktų užuominų ir patarimų.
Kokią vištienos sparnelio dalį nupjaunate?
Žmonės galvoja, kad sparno galas yra nupjautas ir išmestas. Tačiau galima naudoti visas tris sparno dalis.
Kokios yra trys viso vištienos sparnelio dalys?
Pasinerkime į vištienos sparnelių pasaulį – tai kulinarinis malonumas, kuris yra daugiau nei tik baro užkandis. Šiuos sparnus sudaro trys atskiros dalys: sparnelis (taip pat žinomas kaip plokščias), būgnelis ir galiukas. Kiekviena dalis turi savo unikalių savybių, todėl virtuvėje yra universali.
Vištienos būgneliai
Vištienos būgnelis, dalis, pritvirtinta prie pagrindinės vištienos krūtinėlės dalies, yra žinoma dėl savo liesesnės mėsos. Jame yra didelis kaulo gabalas, o abiejuose galuose yra keletas mažų sąnarių ir kremzlių. Ši unikali struktūra suteikia jam skirtingą tekstūrą ir skonį, kai kepama per vidurį.
Vištienos sparneliai
Vidurinė vištienos sparnelio dalis, sparnelis, turi daug odos ir jungiamojo audinio bei sodresnio skonio nei kitos dvi dalys. „Wingette“ mėsa susideda iš minkštos tamsios mėsos ir dviejų plokščių kaulo gabalėlių.
Vištienos patarimai
Šioje vištienos sparnelio dalyje yra labai mažai mėsos ir ji daugiausia sudaryta iš odos ir kaulų. Daugelis žmonių išmeta šią sparno dalį, bet aš rekomenduoju ją pasilikti. Iš vištienos galiukų galima ruošti sultinius, ypač jei gaminate didelę sparnelių partiją.
Galite paruošti juos atsargoms per kelias dienas arba užšaldyti, kad galėtumėte naudoti vėliau. Galite užšaldyti sparnų antgalius maždaug keturiems mėnesiams, kad vėliau būtų atsargų.
Ar vištienos sparneliai balta ar tamsi mėsa?
Jie pagaminti iš baltos ir tamsios mėsos. Būgnų mėsa yra liesa ir balta, nes ji pritvirtinta prie krūtinės. Plokščiasis, arba wingette, turi sodresnę tamsią mėsą.
Kuo skiriasi sparnai ir sparnai?
Vištienos sparneliai reiškia visą sparną, o sparneliai – vištienos sparnelio vidurinę dalį.
Kaip valote ir ruošiate vištienos sparnelius?
Neapdorotus vištienos sparnelius reikia nuplauti po šaltu vandeniu ir nusausinti virtuviniais rankšluosčiais.
Kaip laikote vištienos sparnelius?
Kiek laiko galite laikyti žalius vištienos sparnelius?
Kai iškepsite vištienos sparnelius, mėgausitės nepamirštama puota. Jei gaminate didelę partiją, greičiausiai liksite šiek tiek likučių.
Jei tai padarysite, vadovaukitės mano vadovu, kaip pašildyti vištienos sparnelius, kad įsitikintumėte, jog gausite nuostabų skonį.
Pirmiausia pasūdykite vištienos sparnelius, kad jie būtų kuo minkštesni. Čia yra vištienos sparnelių kepimo vadovas.
Sūrymo tirpale esanti druska ir cukrus padeda skaidyti baltymus. Paprastai kepant vištienos sparnelius raumenys susitraukia ir išstumia drėgmę. Sūdant to nutinka mažiau, o mėsa išeina daug sultingesnė!
Sūdymas yra naudingas ne tik gaminimo procese, bet ir atlieka svarbų vaidmenį kaitinimo procese. Tai neleidžia vištienai tapti gumuota ir sausa, todėl kiekvieną kartą bus skanus maistas. Taip pat galite pasūdyti kitus vištienos gabalus; Norėdami gauti daugiau informacijos, peržiūrėkite mano galutinį vištienos kepimo vadovą.
Skanūs vištienos sparnelių receptai
Kai supjaustysite vištienos sparnelius, laikas juos paversti skaniausiais vištienos gabalėliais, kokių kada nors ragavote!
Štai keletas mano visų laikų mėgstamiausių vištienos sparnelių receptų, nuo rūkytų pojūčių iki fantastiškos orkaitės keptuvės šventės.
- Smoked Chicken Wings – patirkite neįtikėtinai sodrų, dūminį mano rūkytų vištienos sparnelių skonį. Pagardinti ir tobulai rūkyti šie sparneliai yra būtini bet kuriam pitmasteriui, norinčiam patobulinti savo kepsnių žaidimą.
- Sūdyti vištienos sparneliai – gaminkite sultingą, kvapnią vištieną su šiais neįtikėtinai švelniais sūdytais vištienos sparneliais. Šis paprastas, bet efektyvus receptas žada pakelti jūsų vištienos sparnelių žaidimą į visiškai naują lygį.
- „Air Fryer Chicken Wings“ – kiekvieną kartą gaukite traškius, auksinius sparnelius ir su minimaliu aliejaus kiekiu. Šis oro gruzdintuvės vištienos sparnelių receptas yra sveikesnė alternatyva, kuri negaili skonio
Garnyrai, kurie jums patiks
Spausdinti
📖 Receptas
Kaip pjaustyti vištienos sparnelius
Bendras laikas:
20 minučių
Išeiga:
6 porcijos 1x
Dieta:
Be glitimo
Instrukcijos
- Atvėsinkite sparnus: Pradėkite nuo vištienos sparnelių atšaldymo šaldytuve. Šis žingsnis sutvirtina riebalus, o sparnus lengviau tvarkyti ir pjaustyti. Jei sparneliai jau atšaldyti, įsitikinkite, kad jie visiškai atšaldyti; jei ne, prieš pjaustydami padėkite juos į šaldytuvą bent valandai.
- Paruoškite savo darbo vietą: Įsitikinkite, kad jūsų pjaustymo lenta yra švari ir šalia yra du konteineriai – vienas dalims, kurias planuojate laikyti, ir kitas atliekoms.
- Padėkite vištienos sparnelį ant pjaustymo lentos: Atsargiai uždėkite sparną ant pjaustymo lentos, nustatydami būgną, plokščią ir galą. Šalti sparnai bus tvirtesni ir lengviau valdomi.
- Atskirkite būgną nuo buto: Raskite jungtį tarp būgnelio ir plokščio. Sulenkite sparną ties šia jungtimi, kad jis būtų geriau matomas ir pjovimo taškas būtų geriau matomas. Jei naudojate virtuvines žirkles, pastatykite jas jungties vietoje ir tvirtai, sklandžiai perpjaukite jas, kad atskirtumėte būgną nuo plokščio.
- Atskirkite butą nuo antgalio: Nustatykite jungtį, jungiančią butą su galiuku. Sulenkite sparną, kad atskleistumėte šią jungtį, tada žirklėmis arba peiliu perpjaukite jį, atskirdami plokščią dalį nuo galo.
- Nuspręskite dėl patarimo: Apsvarstykite, ar reikia išmesti ar pasilikti sparno galiuką, kad galėtumėte gaminti atsargas. Antgaliai yra kvapnūs, tačiau juose yra mažai mėsos.
- Kartokite, kol baigsite. Dabar galite marinuoti, atsinešti, kepti, kepti ant grotelių ar kepti vištienos sparnelius. Laimingo gaminimo!
Pastabos
- Vištienos sparneliai turėtų sverti apie 1,5 kg (3 svarai).
- Sparnų patarimai: Sparnų antgaliai puikiai tinka sultiniams ar sultiniams, todėl apsvarstykite galimybę juos išsaugoti, jei dažnai gaminate sriubas ar sultinius.
- Išvalykite eidami: Laikydami savo darbo vietą švarią, išvengsite kryžminio užteršimo.
- Praktika daro tobulą: Kuo daugiau praktikuosite, tuo greičiau ir efektyviau galėsite pjaustyti vištienos sparnelius.
- Paruošimo laikas: 20 minučių
- Kategorija: Starteris
- Metodas: Pjaustymas
- Virtuvė: Amerikos
Mėgstate šį receptą? Dalinkitės meile!