Šis tradicinis airiškas patiekalas yra absoliuti svajonė! Kreminė bulvių košė, lydytas sviestas ir energingas laiškinių svogūnų bei žaliųjų kopūstų mišinys, pagardintas druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais – tai skanus garnyras, puikiai tinkantis prie kepsnio ar ypatingos šventinės vaišės.
Ši airiška bulvių košė yra kažkas ypatingo… patikėkite, pasigaminkite jas vieną kartą ir daugiau niekada nebenorėsite gaminti paprastos senos bulvių košės!
Norite sužinoti, kaip įvaldyti šį airiškų bulvių receptą? Pažiūrėkime.
Kodėl jums patiks šis colcannon receptas
- Tai tobula lengva ir skanus garnyras
- Puikiai tinka šventėms – tai tradiciškai a Patriko diena patiekalas ir gali būti pagamintas Padėkos diena ir Kalėdos taip pat.
- Tai labai universalus patiekalas, kurį galima pritaikyti, su daugybe ingredientų, kuriuos galite pridėti pagal savo asmeninius pageidavimus.
Reikalinga įranga
Yra keletas svarbių dalykų, kurių jums prireiks šiam kolkannon receptui:
- Bulvių grūstuvas arba bulvių trintuvas – šie gaminiai padės gauti lygią ir kreminę bulvių košę
- Keptuvė – būtina keptų kopūstų ir baltųjų svogūnų mišiniui
- Puodas – jo reikės užvirti ir išvirti bulvių košę bei sumaišyti kolkanono ingredientus
Kaip pasigaminti kolkanoną
Šiam receptui reikia bulvių, kopūstų, sviesto, pieno, laiškinių svogūnų ir prieskonių. Paprasta!
Išvirkite bulves.
Puode ištirpinkite sviestą ir švelniai pakepinkite susmulkintus kopūstus, kol suminkštės.
Sutrinkite bulves.
Į bulvių košę įpilkite pieno, sviesto, prieskonių. Gerai išmaišykite.
Keptus kopūstus sudėkite į bulves.
Ant viršaus uždėkite pjaustytų laiškinių svogūnų.
Viską gerai išmaišykite ir nedelsdami patiekite. Mėgaukitės!
Geriausias patarimas
Naudokite miltines bulves pavyzdžiui, jukono auksinės bulvės arba rusvosios bulvės.
Populiarūs pakaitalai
Kopūstai / Kopūstai
- Špinatai: Norėdami gauti švelnesnį skonį, pakeiskite špinatais. Špinatai iškeps daug greičiau, todėl suberkite juos paskutinę minutę.
- Porai: Pakeiskite kopūstą arba lapinį kopūstą porais, kad skonis būtų švelnesnis, panašus į svogūną. Prieš gamindami būtinai juos kruopščiai išvalykite.
- Savojos kopūstai: Jei norite švelnesnio ir šiek tiek švelnesnio skonio, vietoj įprastų žaliųjų kopūstų naudokite savojos kopūstą.
Pienas/grietinėlė
- Pasukos: Naudokite pasukas, kad gautumėte aštresnį skonį, kuris suteikia košei šiek tiek sudėtingumo.
- Pienas be pieno: versiją be pieno pakeiskite migdolų, avižų arba kokosų pienu (nesaldžiu). Gali tekti pakoreguoti druskos kiekį.
Variacijos
Pridėti šoninę
Apkepkite 2–3 riekeles šoninės, kol taps traškios, tada sutrupinkite ir įmaišykite į kolkanoną. Naudokite šoninės riebalus, kad troškintumėte kopūstus arba lapinius kopūstus, kad gautumėte papildomo skonio.
sūrus
Prieš sumaišydami kopūstus ar lapinius kopūstus, į košę įmaišykite ½–1 puodelio tarkuoto sūrio (pvz., čederio ar parmezano). Tai suteikia sodrią, kreminę tekstūrą. Taip pat galite įdėti šaukštą grietinėlės sūrio arba grietinės, kad būtų kreminė tekstūra.
Česnakinis Kolkanonas
Įpilkite 2–3 skilteles susmulkinto česnako į kopūstą arba lapinį kopūstą, kol jie iškeps, kad jų skonis būtų tvirtesnis. Taip pat į bulvių košę galite įberti skrudintų česnakų, kad gautumėte papildomo gylio.
Žolinė
Sumaišykite su šviežiomis žolelėmis, tokiomis kaip petražolės, česnakai ar čiobreliai, kad pagerintumėte skonį. Šios žolelės puikiai papildo tradicinius ingredientus, ypač žaliuosius svogūnus, ir suteikia patiekalui gaivaus aromato.
Su šakninėmis daržovėmis
Į bulvių košę įtraukite kitų šakniavaisių, pavyzdžiui, pastarnokų, ropių ar morkų, kad gautumėte papildomo skonio ir spalvos. Juos galima virti kartu su bulvėmis ir sutrinti kartu.
Veganas
Naudokite augalinio pieno ir sviesto pakaitalus, o kopūstus arba lapinius kopūstus troškinkite alyvuogių aliejuje, o ne svieste. Taip pat galite pridėti maistinių mielių, kad gautumėte sūrio skonį.
Kaip patiekti kolkanoną
- Su mėsa: Patiekite kartu su virtu kumpiu, sūdyta jautiena, dešrelėmis, kepta vištiena arba kiaulienos gabalėliais.
- Viršutinė: Ant viršaus uždėkite keptą kiaušinį, traškią šoninę arba karamelizuotus svogūnus.
- Kaip pusė: Derinkite su ant grotelių kepta žuvimi arba skrudintomis daržovėmis.
- Piemenėlio pyrage: Naudokite kaip piemens pyrago užpilą.
- Atostogų pusė: Puikiai tinka Šv. Patriko dienai, Padėkos dienai ar Kalėdų vakarienei.
- Kaip bulvių duona: Likusią kolkanoną paverskite tradicine airiška bulvių duona.
Geriausi patarimai
Štai kaip pasiekti tobulą airišką kolkanoną:
- Naudokite papildomą grietinėlę arba kreminį sūrį, kad tekstūra būtų ypač šilkinė.
- Bulvių odeles palaikius ant jų prieš verdant, jos tampa krakmolingesnės ir puresnės.
- Geriausiu atveju „colcannon“ yra puikus receptas, kuris yra apie sviestinę palaimą. Norite, kad tai būtų itin maloni? Įdėkite daugiau sviesto!
Iš ko pagaminta airiška kolkanona?
Šiam tradiciniam patiekalui naudojamos bulvės, sviestas, pasukos, kopūstai arba lapiniai kopūstai, druska ir juodieji pipirai. Jis dažnai patiekiamas Šv. Patriko dieną arba rudenį Helovino proga.
Tai puikus receptas, kai reikia transformuoti bulves ir puikiai tinka maistui, ypač kai naudojamas kaip garnyras.
Ar kolkanonas yra tas pats, kas „Bubble and Squeak“?
Ne, šie du patiekalai skiriasi. Airiška bulvių košė gaminama derinant košę su kopūstais ar lapiniais kopūstais, o kartais su šonine ar kumpiu, o britiškas burbulas ir squeak yra bulvių ir kopūstų likučių mišinys, suformuotas į apvalios formos pyragą ir keptas.
Kaip tariate airių colcannon?
Jis tariamas „col-cannon“.
Ką angliškai reiškia colcannon?
Žodis „colcannon“ kilęs iš gėlų kalbos žodžio „cal ceannann“, kuris angliškai reiškia „baltagalvis kopūstas“.
Kodėl kolkanonas yra svarbus Airijoje?
Jis buvo gerbiamas kaip tradicinis airių patiekalas, kuris istoriškai buvo valgomas per Heloviną – šventę, kilusią iš senovės keltų. Tradiciškai žiedas buvo paslėptas bulvių ir kopūstų patiekale, o kas jį rastų, bus sakoma, kad kitais metais tuokiasi kitas.
Koks kolkanono skonis?
Šis bulvių ir kopūstų garnyras yra sotus, sviestinis, švelnus ir skanus! Puikus skonis derinamas su mėsišku pagrindiniu patiekalu.
Kuo skiriasi colcannon ir champ?
Paprastai champ sudėtyje yra tik bulvių, svogūnų ir sviesto, o colcannone yra kopūstų ir kitų ingredientų, nors tradiciškai be svogūnų.
Kaip laikote kolkanoną?
Šaldymas
- Likučius laikykite sandariame inde šaldytuve iki 3 dienų.
- Švelniai pašildykite ant viryklės arba mikrobangų krosnelėje, jei reikia, įpilkite šiek tiek pieno ar sviesto, kad atkurtumėte kreminį skonį.
Sušalimas
- Užšaldykite Colcannon sandariame inde arba šaldymo maišelyje iki 2 mėnesių.
- Per naktį atšildykite šaldytuve ir, jei reikia, pašildykite, retkarčiais pamaišydami, kad atgautumėte glotnią tekstūrą.
Kaip pašildyti kolkanoną?
Geriausias būdas kolkanoną pašildyti, jei turite laiko, yra orkaitėje. Orkaitei atsparų indą laisvai uždenkite aliuminio folijos lakštu ir pakaitinkite 120 °C (350 °F) temperatūroje 15–30 minučių.
Jei skubate, pašildykite mikrobangų krosnelėje. Likučius sudėkite į mikrobangų krosnelei tinkamą indą, laisvai uždenkite ir kaitinkite ant vidutinės, kol sušils.
Kokios bulvės yra geriausios kolkanonui gaminti?
Kai reikia gaminti tradicinį airių kolkanono receptą, krakmolingos bulvės yra idealios. Štai keletas veislių, kurių turėtumėte ieškoti:
Russet bulvės
Iš rusčių gaunamos puikios bulvės iš bulvių. Jų švelnus skonis yra puikus, kai pridedami kiti ingredientai, o jų tekstūra idealiai tinka lengvai ir puriai bulvių košei sukurti.
Jukono auksinės bulvės
Šios plonos odeles geltonos spalvos bulvės yra vienas geriausių kolkanonų gaminimo variantų. Maris Piper bulvės yra geriausias atitikmuo, jei esate JK arba Airijoje.
Karaliaus Edvardo bulvės
Iš šių bulvių, žinomų dėl purios tekstūros, gaunama purios tekstūros bulvių košė.
Raudonos bulvės
Šios vaško formos bulvės nėra pačios geriausios bulvių košei gaminti, nes išlaiko formą ir pervargusios gali tapti lipnios. Tačiau jie yra tinkamas pasirinkimas, jei neturite alternatyvos.
Ar galima gaminti bulvių košę be bulvių grūstuvo?
Taip. Norėdami sutrinti bulves, galite naudoti tvirtą šakutę. Iš anksto įpilkite pieno produktų, pavyzdžiui, pasukų, grietinėlės sūrio ar sūrio, kad mišinys suminkštėtų.
Daugiau airiškų receptų
Įvaldę šį naminio kolkanono receptą, išbandykite kai kuriuos iš šių klasikinių airiškų patiekalų:
Spausdinti
📖 Receptas
Colcannon receptas
Visas laikas:
35 minutes
Išeiga:
6 porcijomis 1x
Dieta:
Vegetaras
Aprašymas
Pateikite Airijos skonį ant savo stalo naudodami šį kreminį Colcannon receptą, sumaišykite bulvių košę su kopūstais ir laiškiniais svogūnais, kad paguostumėte garnyrą.
Ingredientai
Vienetai
Skalė
- 2 svarų bulvių, nuluptų ir supjaustytų gabalėliais
- 4 šaukštai (½ lazdelė) nesūdytas sviestas, padalintas
- 1 puodelis pieno ar grietinėlės
- 4 puodeliai smulkiai pjaustytų kopūstų arba lapinių kopūstų
- 4 žalieji svogūnai (svogūnai), susmulkinti
- Druska ir pipirai, pagal skonį
- Neprivaloma: 2–3 griežinėliai šoninės, išvirti ir sutrupinti (garnyrui)
- Nebūtina: papildomas sviestas patiekimui
Instrukcijos
- Virkite bulves: Uždenkite bulvių gabalėlius dideliame puode su šaltu vandeniu. Į vandenį įberkite žiupsnelį druskos.
- Užvirinkite ant vidutinės-stiprios ugnies, tada sumažinkite iki mažos ugnies. Virkite, kol bulvės suminkštės, pradurtos šakute, apie 15-20 minučių.
- Nusausinkite bulves ir grąžinkite jas į puodą. Leiskite jiems sėdėti minutę ar dvi, kad išgaruotų drėgmės perteklius.
- Virkite kopūstus / kopūstus: Kol bulvės kepa, didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite 2 šaukštus sviesto.
- Suberkite pjaustytus kopūstus arba lapinius kopūstus ir virkite, kol suminkštės, apie 5–7 minutes. Įmaišykite susmulkintus žalius svogūnus ir kepkite dar 2 minutes. Nuimkite nuo ugnies.
- Sutrinkite bulves: Nusausintas bulves sutrinkite bulvių trintuvu arba trintuvu iki vientisos masės.
- Į bulves įpilkite likusius 2 šaukštus sviesto ir pieno arba grietinėlės ir toliau trinkite, kol mišinys taps kreminis ir gerai susimaišys.
- Sujungti ir sezonas: Į bulvių košę įmaišykite virtus kopūstus arba lapinius kopūstus ir žaliuosius svogūnus, kol tolygiai pasiskirstys.
- Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
- Patiekite: Perkelkite colcannon į serviravimo indą. Jei norite, centre padarykite nedidelį duobutę ir įdėkite gabalėlį sviesto, kad jis ištirptų.
- Norėdami gauti papildomos įspūdį, papuoškite trupinta šonine.
- Paruošimo laikas: 10 minučių
- Virimo laikas: 25 minutes
- Kategorija: Garnyras
- Metodas: Virinama
- Virtuvė: airių
Mityba
- Porcijos dydis:
- Kalorijos: 207
- Cukrus: 6,4 g
- Natris: 59,6 mg
- Riebalai: 8 g
- Sotieji riebalai: 4,9 g
- Transriebalai: 0 g
- Angliavandeniai: 30,6 g
- Pluoštas: 5 g
- Baltymai: 4,9 g
- Cholesterolis: 21,2 mg