Elegantiškas desertas, kurio skonis kaip svajonė – tai geriausias panakotos receptas, kurį kada nors pagaminsite!
Tai toks lengvas desertas, kuriam reikia šiek tiek įgūdžių ir kantrybės, tačiau suteikiamas subtilus skonis, kuris užgniaužia kvapą!
Kodėl jums patiks šis panna cotta receptas
- Tai an nuostabus receptas tai gana lengva padaryti
- The baltojo šokolado o vanilės skonio reikia mirti
- Tai yra tobuli mini desertai vakarienei
- Šis paprastas receptas puikiai tinka gimtadieniui, kūdikio šventei ar bet kokiam kitam renginiui šventė!
Reikalinga įranga
Norint paruošti šį paprastą receptą, jums reikės kelių svarbių įrangos dalių:
Kaip pasigaminti panna cotta
- Šiam receptui reikia baltojo šokolado, pieno, cukraus pudros, riebios grietinėlės ir želatinos.
- Puode sumaišykite grietinę, pieną ir cukraus pudrą. Kaitinkite ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišydami, kol cukrus visiškai ištirps.
- Sudėkite baltojo šokolado gabalėlius ir maišykite, kol visiškai ištirps ir taps vientisa.
- Želatinos lakštus pamirkykite šaltame vandenyje, kol suminkštės.
- Iš suminkštėjusių želatinos lakštų išspauskite vandens perteklių. Įdėkite juos į šiltą grietinėlės mišinį ir maišykite, kol ištirps.
- Supilkite mišinį į pasirinktą formą ar puodelius. Šaldykite mažiausiai 6 valandas, o geriausia per naktį, kol sustings.
Geriausias patarimas
Nepraleiskite aušinimo laiko. Jums reikės daug kantrybės, kai norėsite gauti tobulą panna cotta.
Ką patiekti su panna cotta
Arbata ar kava
Derinkite šį paprastą panna cotta receptą su mėgstamu arbatos ar kavos puodeliu.
Vyno derinimas
Jūs netgi galite derinti šį itališką desertą su taure mėgstamo užkandžio.
Saldus cheresas arba sausas itališkas baltas būtų puikus pasirinkimas ir paryškintų saldumą bei sumažintų kremiškumą.
Jei esate burbulų gerbėjas, rinkitės prosecco, cava ar net šampaną.
Su šviežiais vaisiais
Kad būtų gaivus kontrastas, ant panna cotta pabarstykite avietes, kitas šviežias uogas, mango griežinėlius ar citrusinių vaisių skilteles.
Su padažu
Patiekite su braškių coulis arba karamele, kad padidintumėte skonį ir patrauklumą.
Su Crunch
Pridėkite traškų elementą, pvz., susmulkintus sausainius, riešutus arba tiulį, kad tekstūra būtų kontrastinga.
Šio recepto variantai
Vanilinis baltasis šokoladas Panna Cotta
- Kaitinant į kremą įberkite vanilės sėklų, 1 arbatinį šaukštelį vanilės ekstrakto arba 1 arbatinį šaukštelį vanilės pupelių pastos.
- Vanilė puikiai papildo baltąjį šokoladą ir suteikia skoniui gilumo.
Baltasis šokoladas ir Matcha Panna Cotta
- Įdėkite 1 arbatinį šaukštelį matcha miltelių į panna cotta mišinį, kad gautumėte unikalų posūkį.
- Žemiškas matcha kartumas papildo baltojo šokolado saldumą.
Vaisių panna cotta
- Užbaikite savo vanilinę panna cotta šviežiomis braškėmis, mėlynėmis ar vyšniomis, kad gautumėte nuostabų vaisių.
- Kiti vaisiai, kuriuos galite naudoti, yra gervuogės, avietės, persikai ar net ananaso griežinėliai.
- Taip pat ant panna cotta viršaus galite įpilti šlakelį braškių padažo, sumaišyto uogų padažo arba karamelės padažo.
Skani panna cotta
- Įpilkite išspausti arba dvi citrinos sultis, kad gautumėte malonų skonį.
Populiarūs pakaitalai
Želatina
- Jei nenorite naudoti želatinos mišinio, pakeiskite jį agaro agaru.
- Naudokite apie 1 arbatinį šaukštelį piene ištirpintų agaro-agaro miltelių.
- Agaras stingsta tvirčiau nei želatina, todėl tekstūra šiek tiek skirsis.
- Vietoj lakštų taip pat galite naudoti miltelių pavidalo želatiną. Vienas valgomasis šaukštas želatinos miltelių prilygsta keturiems lakštams.
Pieno pakaitalai
- Pasirinkimas be pieno: riebią grietinėlę arba plakamą grietinėlę ir pieną pakeiskite kokosų pienu arba migdolų pieno ir kokosų grietinėlės deriniu. Tai suteiks panna cotta šiek tiek kitokį skonį, bet vis tiek sodrų ir kreminį.
- Lengvesnis variantas: Norėdami pagaminti lengvesnę panna cotta, vietoj riebios grietinėlės galite naudoti pusantros. Konsistencija bus ne tokia sodri, bet vis tiek skani.
Cukrus
- Medus arba klevų sirupas: Pakeiskite cukraus pudrą tokiu pat kiekiu medaus arba klevų sirupo, kad gautumėte kitokį skonį. Atminkite, kad tai šiek tiek pakeis panna cotta saldumą ir skonį.
Baltasis Šokoladas
- Pieninis arba juodasis šokoladas: Nors tai gerokai pakeis skonį, baltąjį šokoladą galite pakeisti pienišku arba tamsiu, kad pasirinktumėte kitą panna cotta versiją. Atkreipkite dėmesį, kad tamsus desertas bus sodresnis ir ne toks saldus.
Geriausi patarimai
- Vykdykite recepto pastabas ir padarykite savo panna cotta receptą.
- Prieš patiekdami, leiskite atšaldytam desertui 10 minučių pastovėti kambario temperatūroje, kad gautumėte geriausią tekstūrą.
Kas yra panna cotta?
Tai klasikinis kreminis itališkas desertas su nuostabiai glotnia tekstūra ir tirpstančiu burnoje skoniu.
Su ingredientais, kurių sudėtyje yra grietinėlės, cukraus, vanilės ir želatinos, šis klasikinis receptas yra be galo skanus.
Panakota, kartais gaminama su braškėmis ir kitais vaisiais, atsirado Italijoje XX a. pradžioje.
Ką reiškia žodis „panna cotta”?
Itališkas terminas „panna cotta“ išvertus į anglų kalbą reiškia „virti grietinėlė“.
Koks kremas tinka šiam receptui?
Norėdami gauti tobulą kreminę tekstūrą, naudokite plaktą grietinėlę, JK vadinamą dvigubu kremu, arba plakamą grietinėlę.
Kaip patiekiate panna cotta?
- Išimdami jį iš formos, pirmiausia turėsite įsitikinti, kad desertas buvo atšaldytas bent 4 valandas ar ilgiau.
- Išformuodami, apveskite peilį aplink skrudintuvo arba formelės kraštą, kad panakota atsitrauktų nuo žuvies.
- Deserto lėkštę nuvalykite popieriniu rankšluosčiu – taip bus lengviau pakeisti panna cotta vietą, jei pirmą kartą netinkamai ją įdėjote.
- Išleiskite panakotą ant lėkštės bakstelėdami ramekino šoną ir keldami keptuvę, kol ji nusės ant serviravimo indo.
Kuo skiriasi creme brulee ir panna cotta?
Jis nėra toks tirštas ir kreminis kaip creme brulee. Be to, creme brulee, prancūziškas desertas, kepamas orkaitėje, jame yra kiaušinių. Itališkas jos atitikmuo, panna cotta, yra virtas ant viryklės ir joje nėra kiaušinių.
Ar panna cotta yra pudingas?
Taip. Šis skanus itališkas receptas yra klasikinis pudingas, kuris puikiai užbaigia trijų patiekalų patiekalą.
Ar panna cotta skonis kaip flan?
Nors yra tam tikrų panašumų, šie du desertai iš tikrųjų labai skiriasi pagal skonį ir tekstūrą.
Kokie yra pagrindiniai panna cotta ingredientai?
Grietinėlė, pienas, cukrus, vanilė ir želatina. Kartais pridedant vaisių.
Ar panna cotta yra žalio kiaušinio?
Ne, panna cotta receptuose nėra kiaušinių.
Kodėl mano panna cotta nesustingo?
Gali būti, kad į savo desertą įdėjote tam tikrų vaisių.
Pavyzdžiui, ananasuose ir kiviuose yra fermentų, kurie skaido želatinoje esantį baltymą. Tai neleidžia jam nustatyti.
Norėdami to išvengti, prieš dėdami į mišinį vaisius pašildykite.
Kaip išsaugoti nesustingusią panna cottą?
Pabandykite pašildyti ant silpnos ugnies, kad pamatytumėte, ar jis sustings. Vis dėlto įsitikinkite, kad jis neužvirs, nes sugadinsite skonį ir tekstūrą.
Ką galiu naudoti vietoj vanilės ekstrakto?
Naudokite vanilės ankštį arba nuskabykite vanilės ankštį.
Kaip laikote panna cotta?
Šaldymas
- Formose / Puodeliuose: Sandariai uždenkite plastikine plėvele ir laikykite šaldytuve iki 3 dienų.
- Neformuotas: Sudėkite į sandarų indą ir laikykite šaldytuve iki 2 dienų.
Prieš patiekiant
Prieš patiekdami, atšaldytą panna cotta palikite kambario temperatūroje 10 minučių, kad jos tekstūra būtų geriausia.
Sušalimas
Nerekomenduojama, nes gali sukelti grūdėtumą. Jei reikia, sandariai suvyniokite ir užšaldykite iki 1 mėnesio. Atitirpinkite šaldytuve mažiausiai šešias valandas.
Likę priedai
Atskirai laikykite sandariame inde iki 3 dienų ir įdėkite prieš pat patiekiant.
Kiti nuostabūs desertų receptai
Ar tas smaližius šaukiasi daugiau? Pažvelkite į šiuos nuostabius receptus – nuo išbandytų klasikų iki šiuolaikinių stebuklų. Tu juos mylėsi!
Spausdinti
📖 Receptas
Baltojo šokolado Panna Cotta receptas
Visas laikas:
6 valandos 25 minutės
Išeiga:
6 porcijomis 1x
Dieta:
Be glitimo
Aprašymas
Pasilepinkite kreminiu desertu pagal šį baltojo šokolado „Panna Cotta“ receptą, kurio tekstūra yra lygi, tirpstanti burnoje ir baltojo šokolado dvelksmas.
Ingredientai
Vienetai
Skalė
- 4 želatinos lakštų/lapelių
- 2 ½ puodeliai riebi grietinėlė
- ⅔ puodelis pieno
- ¼ puodelis cukraus pudra (labai smulkus cukrus)
- 7 oz baltojo šokolado, susmulkinto gabalėliais
Instrukcijos
- Želatinos lakštus pamirkykite šaltame vandenyje, kol suminkštės, tada atidėkite.
- Sunkaus pagrindo puode sumaišykite grietinę, pieną ir cukraus pudrą. Kaitinkite ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišydami, kol cukrus visiškai ištirps.
- Kai kremo mišinys pradės šiek tiek burbuliuoti aplink kraštus, nukelkite jį nuo ugnies. Suberkite baltojo šokolado gabalėlius ir maišykite, kol visiškai ištirps ir taps vientisa.
- Iš suminkštintų želatinos lakštų išspauskite vandens perteklių, tada supilkite juos į šiltą grietinėlės mišinį. Maišykite, kol želatina visiškai ištirps.
- Supilkite mišinį į pasirinktą formą ar puodelius. Šaldykite mažiausiai 6 valandas, o geriausia per naktį, kol sustings.
- Paruošta panna cotta turi šiek tiek klibėti. Norėdami patiekti, švelniai išpilkite ant lėkštės arba atskirų lėkščių. Mėgaukitės!
- Paruošimo laikas: 15 minučių
- Atvėsimo laikas: 6 valandos
- Virimo laikas: 10 minučių
- Kategorija: Desertas
- Metodas: Atvėsinkite
- Virtuvė: italų
Mityba
- Porcijos dydis:
- Kalorijos: 390
- Cukrus: 27 g
- Natris: 63,5 mg
- Riebalai: 28,5 g
- Sotieji riebalai: 17,9 g
- Trans riebalai: 0,6 g
- Angliavandeniai: 27 g
- Pluoštas: 0,1 g
- Baltymai: 8,2 g
- Cholesterolis: 63,9 mg