Dabar galite pasigaminti savo autentiško graikiško tzatziki padažo receptą namuose. Šis gaivus padažas, pagamintas iš kreminio graikiško jogurto ir tarkuoto agurko, yra būtinas graikiško maisto ir Vidurio Rytų pagardas. Peržiūrėkite daugiau panardinimo receptų, kad gautumėte daugiau įkvėpimo!
Kas yra Tzatziki?
Tzatziki yra tradicinis graikiškas padažas, kuriame yra trinto jogurto, tarkuoto agurko ir šviežio česnako mišinys, pagardintas šviežiomis žolelėmis, pavyzdžiui, šviežiais krapais ir mėtomis. Šis kreminis agurkų jogurto padažas ne tik suteikia patiekalams gaivaus skonio, bet ir yra neįtikėtinai universalus, todėl yra populiarus pita traškučių padažas arba skanus giroskopo ir graikiškų salotų užpilas.
Autentiškos tzatziki tekstūros paslaptis yra nenugriebto pieno jogurto, idealiu atveju riebaus paprasto graikiško jogurto, naudojimas, siekiant suteikti skoniams sodrumo ir gilumo. Be riebalų jogurtas bus vandeningas.
Šis gaivus padažas tapo mėgstamu Viduržemio jūros regiono virtuvės pagardu, todėl jis yra pagrindinis daugelio Graikijos restoranų patiekalas.
Kaip pasigaminti Tzatziki padažą
Pagaminti tzatziki padažą lengva, tereikia kelių žingsnių ir paprastų ingredientų.
- Pradėkite sutarkuodami agurką su skylutėmis ant dėžės trintuvės, tada įdėkite į smulkų tinklinį sietelį arba suvyniokite į marlę, kad pašalintumėte kuo daugiau skysčio.
- Dideliame dubenyje sumaišykite paprastą graikišką jogurtą, maltą česnaką, šviežias citrinos sultis, šlakelį aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus ir smulkintus šviežius krapus arba šviežias mėtas. Tiems, kurie mėgsta sodresnę tekstūrą, galite pridėti ir grietinės.
Leisdami padažui valandą atvėsti šaldytuve, skoniai susilieja ir sukuria gilesnį, sodresnį skonį. Išbandykite šį paprastą tzatziki padažo receptą namuose ir pamatysite, kad jis konkuruos su bet kurio restorano versija!
Ką valgyti su Tzatziki padažu
Šis kreminis tzatziki padažas puikiai dera su įvairiais patiekalais ir yra gaivus, kreminis bet kokio patiekalo priedas. Štai kaip mėgautis šiuo universaliu padažu:
- Patiekite tzatziki su šilta pita duona už klasikinę graikų patirtį. Kreminis padažas papildo minkštą, purią pita tekstūrą, todėl tai puikus užkandis ar užkandis.
- Naudokite tzatziki kaip vėsinantį pamirkymą ant grotelių keptos mėsos, pavyzdžiui, vištienos beyti, ėrienos tikka ar avienos šašlykų kebabų. Aitrus padažas prideda gaivų mėsos dūmų skonio balansą, todėl kiekvienas kąsnelis tampa ypač skanus.
- Pabarstykite tzatziki šviežios salotos kreminiam, aštriam posūkiui. Jis ypač gerai dera su Viduržemio jūros salotomis, suteikia sodrumo, neužgožiant natūralaus šviežių daržovių skonio.
- Kartu su skrudintomis daržovėmis, tokiomis kaip morkos, paprikos ar cukinijos, pridėkite gabalėlį tzatziki. Kreminis padažas papildo karamelizuotus skonius, todėl paprastas daržovių patiekalas tampa įdomesnis.
- Panardinkite įvairius šviežios daržovės kaip agurkus, morkas ir paprikas į tzatziki, kad būtų sveikas ir sotus užkandis. Gaivus padažo skonis nuostabiai dera su traškiu šviežių daržovių traškumu.
- Ant viršaus uždėkite šaukštą tzatziki kiaušinienė netikėtam, bet skaniam posūkiui. Jogurto padažo aštrumas padidina kiaušinių sodrumą, todėl pusryčiai bus nepakartojami.
- Užtepkite tzatziki krekeriai lengvam, pikantiškam užkandžiui. Šis derinys puikiai tinka greitam užkandžiui arba kaip užkandis, suteikdamas Viduržemio jūros dvasios įprastiems krekerių priedams.
- Suporuokite tzatziki su ant grotelių keptos daržovės vėsiam, kreminiam kontrastui su angliavandenių, žemiškų patiekalų, tokių kaip ant grotelių keptos cukinijos, paprikos ir baklažanai, skoniai.
Kaip laikyti likusį Tzatziki padažą
Likučius laikyti paprasta. Šį panardinimą laikykite sandariame inde šaldytuve, kuris išliks šviežias iki 4 dienų.
Jei išspaustas agurkas išleidžia vandens perteklius laikant, jei reikia, tiesiog išmaišykite arba dar kartą perkoškite. Taip jūsų naminis tzatziki receptas išlieka kreminis ir paruoštas mėgautis ant grotelių keptomis daržovėmis, pita arba kaip padažu prie įvairių patiekalų.
DUK
Ar graikai tzatziki valgo patys?
Taip, graikai dažnai mėgaujasi kreminiu agurkų jogurto padažu, vertindami jo gaivų, aštrų skonį.
Kuo skiriasi graikiškas ir turkiškas tzatziki?
Nors graikiškas tzatziki paprastai gaminamas jogurto pagrindu, turkiškuose variantuose gali būti daugiau raudonojo vyno acto ir jie dažnai gaminami iš skirtingų žolelių, sukuriant šiek tiek kitokį skonio profilį.
Koks padažas panašus į tzatziki?
Raita yra panašus padažas iš Indijos virtuvės, daugiau dėmesio skiriantis jogurtui ir žolelėms, bet paprastai mažiau česnakinis nei tzatziki.
Kaip sutirštinti šį padažą?
Kad padažas sutirštėtų, prieš maišydami sutarkuotą agurką gerai nukoškite ir rinkitės riebų jogurtą arba riebų graikišką jogurtą, kad gautumėte tirštesnę, kreminę konsistenciją.
Kokie yra parduotuvėje įsigytos versijos ingredientai?
Parduotuvėse įsigytose versijose gali būti konservantų ir stabilizatorių, todėl gaminant šį receptą namuose užtikrinamas šviežiausias ingredientas ir geriausias skonis.
Kuo skiriasi tzatziki ir tahini?
Tzatziki yra jogurto pagrindu pagamintas padažas su agurkais ir česnaku, o tahini gaminamas iš sezamo sėklų, suteikiančių riešutų skonį.
Kuo skiriasi raita ir tzatziki?
Raita, dažniausiai sutinkama indų virtuvėje, yra mažiau česnakinė ir dažnai labiau orientuota į jogurtą nei tzatziki, daugiausia dėmesio skiriant vėsinamoms žolelėms ir švelniems prieskoniams.
Koks yra populiariausias maudymas Graikijoje?
Jūs atspėjote – šis padažas!
Ar jums patinka šis receptas? Čia yra dar du klasikiniai graikiški padažai, kurie jums patiks: htipiti ir melitzanosalata!
Spausdinti
📖 Receptas
Tzatziki receptas
Visas laikas:
20 minučių
Išeiga:
10 porcijos 1x
Dieta:
Be glitimo
Aprašymas
Tzatziki yra gaivus padažas, pagamintas iš kreminio graikiško jogurto ir tarkuoto agurko, yra esminis graikiško maisto ir Vidurio Rytų pagardas.
Ingredientai
Vienetai
Skalė
- ½ lb Angliškas agurkas, nuluptas ir smulkiai pjaustytas
- 2 česnako skiltelės, smulkiai susmulkintos
- 4 valg aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus
- 1 ½ oz šviežių krapų, smulkiai pjaustytų
- 2 svarų graikiškas jogurtas
- košerinė druska, pagal skonį
- juodieji pipirai, pagal skonį
Instrukcijos
- Agurkus nulupkite, tada sutarkuokite trintuvu.
- Sutarkuotą agurką sudėkite į sietelį ant vidutinio dydžio dubenėlio, gausiai pabarstykite druska ir leiskite pastovėti 5 minutes, kad ištrauktų drėgmę.
- Po 5 minučių išspauskite agurką, kad pašalintumėte vandens perteklių. Jei reikia, naudokite popierinius rankšluosčius.
- Virtuvės kombainu sutrinkite česnaką ir alyvuogių aliejų, kol gausite vientisą masę.
- Dideliame dubenyje sumaišykite šviežią agurką, česnako pastą, smulkintus krapus ir graikišką jogurtą. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
- Viską gerai išmaišykite, jei norite, rankomis, kol visi ingredientai gerai pasiskirstys.
- Panardinimą perkelkite į serviravimo dubenį, ant viršaus pašlakstykite dar šiek tiek alyvuogių aliejaus ir mėgaukitės!
Pastabos
Vietoj to galite naudoti riebų ožkos jogurtą, jei norite.
- Paruošimo laikas: 20 minučių
- Virimo laikas: 0 minučių
- Kategorija: Starteris
- Metodas: Jokio virėjo
- Virtuvė: graikų
Mityba
- Porcijos dydis: Keletas lašiukų
- Kalorijos: 151
- Cukrus: 4 g
- Natris: 41,2 mg
- Riebalai: 10,3 g
- Sotieji riebalai: 3 g
- Transriebalai: 0 g
- Angliavandeniai: 7 g
- Pluoštas: 0,7 g
- Baltymai: 9,2 g
- Cholesterolis: 11,8 mg