Mėgstate šį receptą? Dalinkitės meile!
Nuostabiai gaivus jogurto padažas, puikiai tinkantis prie aštrių indiškų patiekalų, agurkų raita yra taip paprasta pagaminti, bet taip skaniai veiksminga.

Su tik sauja ingredientų, įskaitant pjaustytus agurkus, jogurtą ir prieskonius, šis kreminis raita yra tikras malonumas.
Kodėl jums patiks šis agurkų raita receptas
- Šis jogurto padažas yra puikus, kai suporuotas su visokiu indišku maistu
- Indijos raita yra tokia lengva pagamintitereikia kelių ingredientų
- Jūs galite prisitaikyti šis agurkų raita receptas pagal jūsų skonį
- Galite padaryti a didelė partija ir laikyti jį keletui skirtingų indiškų patiekalų
Šiam receptui reikalinga įranga
Yra keletas pagrindinių elementų, kurių jums prireiks šiam raita receptui:
- Maišymo dubuo – norint paruošti šį nesudėtingą raita receptą, reikalingas maišymo dubuo
- Prieskonių malūnėlis – šviežiai malti kmynai pakelia šį patiekalą į visiškai naują lygį


- Šiam receptui reikia agurkų, jogurto, mėtų, česnako, maltų kmynų ir šviežių mėtų.


- Agurką perpjaukite per pusę ir išimkite sėklas.


- Sudėkite mėtas į virtuvinį kombainą ir sutrinkite, kol susmulkins.


- Sudėkite agurkų gabalėlius.


- Smulkiai supjaustykite agurką.


- Supilkite žolelių agurkų mišinį į didesnį dubenį ir sudėkite likusius ingredientus.


- Gerai išmaišykite ir patiekite. Mėgaukitės!
Populiarūs pakaitalai
- Agurkas: pakeiskite tarkuota cukinija arba kapotais salierais, kad gautumėte kitokią tekstūrą ir skonį. Jūs netgi galite naudoti tokius kaip obuolys ir padaryti tai vaisių raita.
- Jogurtas: Jei norite tirštesnės konsistencijos, pakeiskite graikišku jogurtu arba veganišką jogurtą be pieno.
- Česnakai: Jei šviežio česnako nėra, pakeiskite žiupsneliu česnako miltelių arba atsisakykite, kad skonis būtų švelnesnis.
- Kmynų: pakeiskite malta kalendra, kad gautumėte šiek tiek kitokį, bet žemišką skonį. Arba naudokite žiupsnelį kario miltelių, kad skonis būtų sudėtingesnis.
- Mėtų lapai: Norėdami gauti kitokią žolelių natą, pakeiskite šviežia kalendra ar krapais arba naudokite džiovintas mėtas, jei šviežių nėra (naudokite maždaug 1 arbatinį šaukštelį džiovintų mėtų).
- Kajeno pipirai: Pakeiskite maltais juodaisiais pipirais, jei norite švelnesnio karščio, arba čili pipirais, jei norite aštresnio kvapo.
Variacijos
- Pamirkymui be pieno naudokite veganišką jogurtą.
- Jei norite smulkesnės tekstūros, vietoje pjaustytų agurkų naudokite tarkuotą agurką.
- Įdėkite chaat masala, kad gautumėte aštresnį skonį.
- Įdėkite kapotų žaliųjų čili pipirų, kad padidintumėte karštį.
- Įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, kad gautumėte papildomo sodrumo.
- Įpilkite žaliosios citrinos sulčių, kad būtų šiek tiek rūgštumo.
Ką patiekti su agurku Raita
Pagrindiniai indiški patiekalai
- Vištiena Tikka: Vėsinantis raita efektas papildo indiškų patiekalų, tokių kaip vištienos tikka ar kita ant grotelių kepta mėsa, pikantiškumą.
- Biryani: Norėdami subalansuoti sodrų ir aromatingą skonį, patiekite raita kartu su biryani (vištiena, ėriena ar daržove).
- Karis: Derinkite raita su įvairiais kariais, tokiais kaip sviestinė vištiena, rogan josh arba paneer tikka masala. Raita padeda sušvelninti šilumą ir suteikia gaivaus kontrasto.
Ryžių patiekalai
- Jeera Rice: Agurkų raita puikiai tinka prie paprastų ryžių patiekalų, tokių kaip jeera ryžiai (kmynų skonio ryžiai) arba garuose virti basmati ryžiai.
- Pulao: Patiekite raita su daržovių pulao ar kitais ryžių plovais subalansuotam maistui.
Plokštainiai
- Naanas arba Roti: Mėgaukitės raita su naan, roti arba paratha. Kreminė tekstūra papildo šiltą, minkštą duoną.
- Įdaryta Paratha: Derinkite su įdaryta paratha (pvz., aloo paratha arba paneer paratha), kad gautumėte vėsinantį ir kreminį skonį.
Ant grotelių arba tandoori patiekalai
- Kebabai: Patiekite raita su kebabais, pavyzdžiui, seekh kebabs arba shami kebabs, kad pridėtumėte gaivinančio elemento.
- Tandoori vištiena: Raita subalansuoja tandoori vištienos ar kitų tandoori patiekalų dūmų skonį.
Užkandžiai
- Pappadums: „Raita“ yra puikus pamirkymas traškioms pappadoms, suteikiantis vėsinimo efektą.
- Samosas: Patiekite raita kaip panardinamąjį padažą prie samosų ar pakorų, suteikiančių gaivų kontrastą keptiems užkandžiams.
Salotos
- Kaip Tvarsliava: Naudokite raita kaip salotų padažą, ypač su ant grotelių keptomis daržovėmis ar mėsa, kad gautumėte kvapnų.


Aukščiausias patarimas
- Norėdami gauti maksimalų skonį, naudokite šviežiai skrudintus kmynų miltelius
Kas yra raita?
Tai klasikinis įprastas jogurto padažas su daržovėmis ir žolelėmis.
Puikiai tinka atvėsinti ir subalansuoti kai kurių indiškų patiekalų aštrumą. Savo variante aš sutelkiau dėmesį tik į vieną daržovę ir taip pagaminau gaivų agurkų raita su mėtomis.
Raita iš tikrųjų yra gana universalus padažas, kurį galite patiekti įvairiais būdais. Tai puikus priedas prie indiškų užkandžių, pagrindinių patiekalų ir net užkandžių.
Kai kurie raitai turi tik agurkus. Kituose yra kitų daržovių ir net vaisių. Savo laiku esu ragavęs daug raitų, kai kuriuose net buvo kukurūzų ir morkų griežinėliai.
Yra daug kitų raitų rūšių, įskaitant ananasų raita, pomidorų raita, svogūnų raita ir boondi raita.
Iš ko gaminama agurkų raita?
Šis klasikinis indiškas jogurto padažas yra agurkų, jogurto, kmynų, kajeno pipirų ir česnako mišinys. Kartais pridedama kitų ingredientų, pavyzdžiui, citrinų sulčių ir šviežių žolelių, pavyzdžiui, mėtų.
Kas išrado agurkų raita?
Raita atsirado Indijos subkontinente prieš kelis šimtus metų.
Legenda pasakoja, kad induistų šalavijas Narada Muni išrado šį patiekalą kaip būdą atvėsinti karštiems ir aštriems patiekalams.
Kokie agurkai geriausiai tinka raitai?
Mano nuomone, šiam receptui geriausiai tinka agurkai su plona luobele.
Kaip pjaustote agurką raitai?
Raitai geriausia sutarkuoti agurką. Tokiu būdu gausite geresnę tekstūrą. Taip pat galite juos supjaustyti, kad gautumėte stambų raitai.
Ar agurkų raita yra sveika?
Taip! Tai labai sveikas padažas, pagamintas iš jogurto ir patiekiamas su daugeliu patiekalų Indijoje.
Kuo skiriasi tzatziki ir agurkų raita?
Tzatziki yra graikiškas padažas, kuris visada gaminamas iš paprasto graikiško jogurto ir paprastai į jį pridedama alyvuogių aliejaus. Kita vertus, „Raita“ yra plonesnės konsistencijos ir paprastai į mišinį dedama prieskonių, pavyzdžiui, kmynų.


Kaip laikote agurkų raita?
Šaldymas
- Saugojimo laikas: Agurkų raitai laikykite sandariame inde šaldytuve.
- Galiojimo laikas: Jis išliks šviežias iki 2 dienų.
- Prieš patiekdami išmaišykite: Sėdėdamas raita gali išleisti šiek tiek skysčio; tiesiog prieš patiekdami gerai išmaišykite.
Sušalimas
Nerekomenduojama: Agurkų raitai nerekomenduojama šaldyti, nes agurkų ir jogurto tekstūra labai pasikeis atšildžius. Tai reikš, kad gausite vandeningą ir mažiau patrauklią konsistenciją.
Daugiau panardinimų
Pagaminus šį skanų agurkų jogurto padažą, kodėl gi nepabandžius pasigaminti kai kurių iš šių produktų?
- Burokėlių humusas – sveikas, kreminis ir fantastiško skonio, užkandžiai ne ką gerėja
- In-and-out-sause – klasikinis amerikietiškas padažas
- Adobo padažas – dūminis ir didingas, šis meksikietiškas padažas yra nuostabus
- Veganiškas užpilas rančoje – pagaminkite didelę partiją šio užpilo ir naudosite jį labai įvairiais būdais – kaip sumuštinių užpilą, padažą, padažą – jis toks universalus!
Spausdinti
📖 Receptas


Agurko Raita Receptas
Visas laikas:
10 minučių
Išeiga:
6 porcijos 1x
Dieta:
Be glitimo
Aprašymas
Jei dar negirdėjote apie indišką raita, pats laikas tyrinėti! Agurkų raita yra skanus indiškas padažas, kuris ir vėsina, ir gaivina.
Ingredientai
Vienetai
Skalė
- 1 visas agurkas, nuplautas, užpiltas ir su uodega
- 2 puodeliai paprasto jogurto
- 1 česnako skiltelė, nulupta ir susmulkinta
- 1 arbatinis šaukštelis maltų kmynų
- 2 šaukštai šviežių mėtų lapelių, smulkiai pjaustytų
- druskos, pagal skonį
- Kajeno pipirai arba šviežiai malti juodieji pipirai pagal skonį
Instrukcijos
- Agurką sutarkuokite, tada sudėkite į sietelį arba marlę, kad nuvarvėtų vandens perteklius. Švelniai suspauskite, kad pašalintumėte kuo daugiau skysčio.
- Dideliame dubenyje sumaišykite nusausintą agurką su jogurtu, česnaku ir kmynais. Maišykite, kol gerai susimaišys.
- Pagal skonį įberkite druskos ir kajeno pipirų (arba juodųjų pipirų). Jei reikia, pakoreguokite prieskonius.
- Prieš patiekdami švelniai įmeskite pjaustytų mėtų lapelių arba pabarstykite jais kaip garnyrą.
- Patiekite atšaldytą kaip garnyrą su vištienos tikka ar kitais indiškais patiekalais arba kaip gaivų padažą su pappadums.
- Paruošimo laikas: 10 minučių
- Kategorija: Garnyras
- Metodas: Atvėsinkite
- Virtuvė: Indijos
Mityba
- Porcijos dydis:
- Kalorijos: 103
- Cukrus: 4,7 g
- Natris: 35,5 mg
- Riebalai: 4,9 g
- Sotieji riebalai: 2,3 g
- Transriebalai: 0 g
- Angliavandeniai: 6,1 g
- Pluoštas: 0,4 g
- Baltymai: 9 g
- Cholesterolis: 12,4 mg
Mėgstate šį receptą? Dalinkitės meile!