Mėgstate šį receptą? Dalinkitės meile!
Risotto yra klasikinis itališkas patiekalas, kuris yra kreminis, sūrus ir kupinas skonio. Norint, kad jis būtų skanus, reikia laiko ir kruopštumo, tačiau dėl šių 17 rizoto receptų gaminimas taps paprastas!


Vištienos ir žirnių risotto
Šis paprastas rizoto receptas, paruošimo laikas yra minimalus, yra puikus būdas pasigaminti daržovių. Kreminiame itališkame ryžių patiekale gausu minkštos mėsos ir ryškių žirnelių, kad patiekalas būtų sotus ir subalansuotas.
Tai nėra jūsų tipiškas parmezano risotto receptas, nes vietoj jo naudojamas Parmigiano reggiano sūris. Jis turi stipresnį skonį, kuris jums patiks!


Vištienos ir porų risotto
Porai suteikia patiekalui subtilų svogūnų skonį, kuris tiesiog sukelia priklausomybę. Jis turi sodrų skonį, subalansuotą su šviežiai spaustomis citrinos sultimis ir žievele.


Kalmarų rašalo risotto
Jei ieškote lengvo recepto, kuris nustebintų vakarienės metu, pasigaminkite šį kalmarų rašalo rizoto receptą! Šviežias rašalas suteikia ryžiams sodrią juodą spalvą, kuri išsiskirs ant pietų stalo.
Pabarstykite šviežiomis petražolėmis, kad gautumėte žalios spalvos ir gaivumo!


Grybų rizotas
Grybų rizotas yra skanus pagrindinis patiekalas, kuriame gausu įvairių rūšių grybų ir tarkuoto parmezano. Jame gausu sūrių ir umami skonių, kurie yra puikūs!
Grybų rizotą apšlakstykite triufelių aliejumi arba aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejumi, kad padidintumėte sodrumą.


Citrinų rizotas
Kai kurie rizotai yra kiek per sotūs, bet šis – nuostabiai lengvas. Su daug citrinos receptas atrodo ryškus ir puikiai tinka vasarai.
Su daug sūrio ir maskarponės, tai taip pat itin kreminis rizotas! Įpilkite šviežiai maltų juodųjų pipirų, kad padidintumėte karštį.


Krevečių risotto
Paverskite klasikinį patiekalą sočiu patiekalu su daugybe saldžių krevečių. Pagrindas virtas su česnakais, askaloniniais česnakais, sultiniu ir žirniais, kad būtų skanus patiekalas!
Krevetes pabarstykite laiškiniais česnakais ir krapais, kad suteiktumėte žolelių!


Risotto su špinatais
Tai geriausias risotto receptas, kurį galima atsinešti į veganišką vakarienę! Jis pripildytas aromatinių česnakų, umami grybų ir maistingų špinatų.
Šis receptas rodo, kad norint pagaminti skanų patiekalą sūrio nereikia.


Šparagų rizotas
Šis šparagų rizoto receptas puikiai tiks pavasariui! Su daržovių sultiniu ryžių skonis lengvesnis nei kitų klasikinių rizoto.
Žirniai ir citrina pridedami prie recepto, kad patiekalas būtų gaivus.


Pomidorų pankolių risotto
Šis rizoto receptas yra puikus būdas sunaudoti šviežius pomidorus ir žoleles šaldytuve! Kiekvienas kąsnelis yra sultingas ir aštrus, tačiau visa tai sujungia mėtų lapeliai.


Bekono rizotas
Ar šis klasikinis patiekalas jums nėra pakankamai sotus? Tada išbandykite šį receptą! Su papildomu lašeliu maskarponės ir šoninės ryžiai tampa neįtikėtinai kreminiai ir dekadentiški.


Kale Risotto
Galima pagaminti nesunkius ir sveikus risotus! Šis receptas yra užpildytas lapiniais kopūstais ir moliūgais, kad būtų daugiau maistinių medžiagų. Tai vegetariškas patiekalas, tačiau nedvejodami atsisakykite sūrio, kad jis būtų veganiškas.


Šukutės risotto
Kas gali būti geresnis būdas pagerinti rizotą nei su gražiai apskrudusiomis šukutėmis? Gerai išvirtos šukutės yra nuostabiai švelnios ir turi subtilų saldumą. Jie puikiai dera su kreminiais ryžiais!


Moliuskų rizotas
Risotto yra puikus pagrindas visiems jūros gėrybių mėgėjams! Šio recepto skonis lyg būtų atkeliavęs tiesiai iš vandenyno. Jei norite, kad viskas būtų paprasta, tiesiog naudokite moliuskus. Juos virti lengviau nei kitų rūšių jūros gėrybes.


Omarų rizotas
Ieškote kažko elegantiško? Pridėkite šiek tiek omarų į savo risotto! Tai paprastas receptas, tačiau naudodami tik tinkamą techniką galite pagaminti išskirtinį omarų rizotą.


Veganiškas rizotas
Nors receptas paprastai apima daug sūrio, jį galima lengvai pagaminti be pieno. Jame gausu šviežių pomidorų, cukinijų ir prieskoninių žolelių, tad skonio dar daug!


Klasikinis rizotas
Kartais klasikinis rizotas yra geriausias būdas mėgautis patiekalu! Tai skanus pagrindas, kuriame yra visi klasikiniai tvirtinimai.
Galite mėgautis juo tokia, kokia yra, tačiau yra daug būdų, kaip juo remtis.


Jautienos risotto
Kodėl verta laikytis paprasto rizoto, kai jį galima paversti Bolonijos pyragu? Pomidorų padažas gaminamas nuoširdžiai su malta jautiena ir jautienos sultiniu. Tai pagrindinis patiekalas, puikiai tinkantis žiemai!
Patiekite su šviežiomis petražolėmis, kad atsirastų sodresnių skonių.
Kas dera su rizoto?
Risotto galima patiekti vieną, tačiau jis fantastiškas su paprastais baltymais, tokiais kaip kepta vištiena, ant grotelių keptos krevetės ar pancetta.
Koks yra garsiausias rizotas?
Risotto alla Milanese yra labiausiai žinomas receptas iš Italijos. Jis žinomas dėl ryškios geltonos spalvos, pridėjus šafrano.
Kaip greitai pasigaminti rizotą?
Naudojant karštą sultinį, kreminį rizotą paruošite daug greičiau.
Ką dėti į rizotą, kad jis būtų geresnis?
Vynas ir sultinys padeda rizoto receptams suteikti daug skonio ir subalansuoti sodresnius skonius.
Koks yra populiariausias rizotas Italijoje?
Italijoje populiariausias risotto all Milanese, tačiau tam tikruose regionuose labai populiarus ir moliūgų rizotas.
Ar italai deda mėsą į rizotą?
Kai kurie italai deda mėsos, tačiau tai nėra pagrindinis rizoto recepto ingredientas.
Iš ko gaminamas tradicinis rizotas?
Su kuo italai valgo rizotą?
Risotto paprastai patiekiamas kaip primi arba pirmasis patiekalas. Kartais patiekiama su traškia pancetta ant viršaus arba virtais grybais.
Kaip restoranai padaro rizotą tokį kreminį?
Gaminant žemai ir lėtai, pridedant daug sviesto, bus sukurtas kreminis rizotas.
Kiek risotto rūšių yra?
Visuose Italijos regionuose yra apie 55 rūšių risotto.
Kokios yra 3 risotto ryžių rūšys?
Arborio, carnaroli ir vialone nano yra ryžiai, kuriuos turėtumėte naudoti risotto receptuose.
Ar rizotas yra sotus valgis?
Paprastai tai yra „pirmasis“ patiekalas Italijoje, o ne pagrindinis patiekalas. Tačiau turint šiek tiek papildomų baltymų, tai gali būti sotus maistas.
Ar rizotas yra ryžiai ar makaronai?
Ar orzo yra tas pats, kas rizotas?
Ne, orzo iš tikrųjų yra makaronai! Orzo labai panašus į ryžius, bet taip nėra.
Kaip reikia virti rizotą?
Jis turi būti virti mažai ir lėtai, kad gautų kreminę tekstūrą.
Mėgstate šį receptą? Dalinkitės meile!